Prajitura Krem a la Krem - un desert gustos si rapid - Woman2woman.ro


Prajitura Krem a la Krem – un desert gustos si rapid

By on iulie 13, 2013

mancare de post

Share Button

krem a la krem vebidoo deDragele mele, nu va e dor de un desert asa ca la mama acasa, rapid si extrem de gutos? Ei bine, vreau sa va ofer o sugestie si sunt sigura ca o sa va placa, si atunci cand o sa aveti musafiri, aceasta prajitura nu va lipsi de pe masa voastra.  Eu am experimentat-o si credeti-ma ca  este apetisanta. Va garantez ca o veti savura cu placere, intrucat este o prajitura delicioasa, rapida si foarte usor de facut.

Autor: Cristina Eremia

Pentru a o prepara,  aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat :  

6 oua
6 linguri de zahar
1 plic de Crème Ole de ciocolata

Pentru crema, aveti nevoie de urmatoarele:

150 de ml lapte rece
250 de ml frisca lichida
1 plic de Crème Ole de cacao

Iar pentru glazura sunt necesare :

100 de gr ciocolata
50 de ml frisca lichida
50 de g runt

Incepem cu prepararea blatului de prajitura:

Separam  ouale, batem  albusurile spuma , adaugam treptat cate o lingura de zahar  pana obtinem bezeaua . Se adauga pe rand galbenusurile  si se amesteca  cu mixerul, si incorporam plicul de Crème Ole de ciocolata. Adaugam si un praf de vanilie sau esenta,  omogenizam  intreaga compozitie si o asezam  intr-o tava  in care punem  hartie de copt. Introducem tava la cuptor timp de 25 de minute.

Blatul este gata in momentul in care apasati usor cu degetul si nu mai ramane nicio adancitura. Ulterior, se lasa la racit.

Intre timp, ne apucam de pregatirea cremei cu care vom umple blatul de prajitura.

Amestecam intr-un bol laptele, smantana si plicul de crème Ole de vanilie.

Amestecam toate ingredientele cu mixerul timp de cateva minute, pana se intareste compozitia.

Cand blatul s-a racit, se  acopera cu crema de vanilie si se uniformizeaza.

Si ultimul pas: glazura

Puneti intr-un ibric un pic de apa (circa doua linguri), adaugati ciocolata si amestecati constant pana se topeste. Puneti apoi untul si  cateva picaturi de lichior sau esenta de rom. Adaugati si frisca lichida si omogenizati. Luati compozitia de pe foc, lasati-o sa se raceasca si acoperiti prajitura cu ajutorul unui cutit lat.

Compozitia se lasa la rece cateva ore,  dupa care se portioneaza cu ajutorul unui cutit.

Pentru a pastra un aspect estetic,  spalati cutitul dupa fiecare taietura.

Va urez pofta buna si va asigur ca o sa va placa si o sa preparati aceasta prajitura, in mod constant.

Sursa foto: vebidoo.de

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *