Prajitura cu nuca si cocos - Woman2woman.ro


Prajitura cu nuca si cocos

By on November 18, 2013

mancare de post

Share Button

prajitura cu nuca si cocosE o prajitura delicioasa, cu un aspect deosebit. Si, chiar daca necesita putin mai multa munca, iti va face placere sa vezi rezultatul si sa oferi familiei si invitatilor tai un asemenea desert. In plus, nimeni nu poate da gres cu o astfel de reteta, pentru ca e extrem de usor de pus in practica :).

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente:

– 2 cani si jumatate de faina alba pentru blat si 2 linguri de faina pentru budinca
– o cana si jumatate de zahar pentru blat si inca cca 200 grame pentru budinca
– un sfert de cana de ulei
– 2 oua
– o cana de lapte pentru blat si inca 500 ml lapte pentru budinca
– 3-4 linguri de cacao pentru budinca
– un praf de copt
– nuca de cocos
– nuca macinata

Cum preparam prajitura cu nuca si cocos

Blat

Blatul este extrem de usor de preparat si are exact aceeasi compozitie si modalitate de preparare precum un chec simplu.

Amesteca cele doua oua cu o cana de zahar, pana cand se omogenizeaza bine si se deschide putin la culoare. Apoi, adaugam o cana de lapte si un sfert de cana de ulei si amestecam mai departe. Separat, se amesteca doua cani si jumatate de faina cu un praf de copt, apoi, se adauga la amestecul de zahar, lapte, oua si ulei. Se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza. Apoi, se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (pe care o fixam de tava cu putin unt sau un pic de ulei). Se lasa la copt cca 35 de minute. Blatul e gata atunci cand trece testul scobitorii, adica in momentul in care intepam cu scobitoarea baltul, aceasta ramane curata si nu va avea pe ea compozitie lipicioasa, necoapta.

Budinca

Amesteca 250 ml de lapte cu cca 200 g de zahar si pune pe foc mic, pentru ca zaharul sa se topeasca. Separat, amesteca 250 ml de lapte cu doua linguri de faina si 3-4 linguri de cacao, astfel incat compozitia sa fie omogena, fara cocoloase. Daca e nevoie, foloseste mixerul. Cand zaharul s-a topit, adauga treptat compozitia de lapte cu faina si cacao si amesteca bine. Lasa compozitia pe aragaz, la foc mic si amesteca incontinuu, insistand pe fundul vasului, pentru ca faina sa nu se arda. In cateva minute, amestecul se va ingrosa si, treptat, vei obtine o budinca densa, de consistenta unei smantani foarte groase. E momentul sa iei budinca de pe foc. Las-o putin sa se raceasca, pentru a nu te frige manevrand-o.

Pregatirea prajiturii

Taie blatul in cubulete, trece fiecare cub prin budica (rapid, pentru a nu se inmuia blatul), apoi se tavaleste bucatelele prin nuca macinata sau nuca de cocos.
prajitura cu nuca si cocosPofta buna!

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *