Prajitura cu miez de lapte si mascarpone - Woman2woman.ro


Prajitura cu miez de lapte si mascarpone

By on aprilie 19, 2013

mancare de post

Share Button

prajitura cu branzaO prajitura delicioasa, pe care o poti pregati oricand simti nevoia unui desert pufos, dulce si plin de branza. Reteta noastra de azi este potrivita atat pentru duminicile in familie, cat si pentru zilele cand te viziteaza prietenii sau in zile de sarbatoare.

Autor: Mihaela Dinu

Si, pentru ca tot se apropie Pastele si probabil esti in toiul pregatirilor, ne-am gandit sa venim cu o reteta potrivita pentru o astfel de sarbatoare.

Delicioasa prajitura cu miez de lapte si mascarpone iti va potoli pofta de dulce si va fi pe gustul intregii familii.

Ingrediente pentru prajitura cu miez de lapte si mascarpone:

– miez de lapte Delaco
– o cutie de mascarpone Delaco
– 8 oua
– 16 linguri de faina alba de grau
-16 linguri de zahar
– cca 200 grame zahar pudra
– stafide
– ciocolata
– 16 linguri de apa
– un praf de copt

Foile de piscot

Vom avea nevoie de doua foi de piscot. Acestea se pregatesc pe rand.
Cantitatea necesara pentru o foaie: 4 oua, 8 linguri de apa, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina si un varf de cutit de praf de copt.
Se separa galbenusurile de albus si se freaca bine impreuna cu apa si zaharul. Cand compozitia este bine omogenizata si se deschide putin la culoare, se adauga praful de copt si faina (aceasta se adauga treptat, in ploaie).

Albusurile se bat separat, pana devin spuma.

Peste compozitia de galbenusuri, se aseaza spuma de albus si se amesteca usor cu lingura de lemn, de jos in sus. Prin aceasta modalitate de a amesteca ingredientele ne asiguram ca albusul va ramane spuma si nu se va lasa.

Crema

Miezul de lapte de la Delaco se piseaza. Apoi, se adauga zahar pudra dupa gust, adica cca 200 de grame. Se adauga, apoi, continutul unei cutii de mascarpone Delaco si amesteca amesteca bine cu lingura de lemn, pana cand capata o consistenta cremoasa. La final, se adauga stafidele.

Finisarea prajiturii

Aseaza una dintre foi pe un platou, adauga intreaga cantitate de crema, niveleaza si apoi adauga a doua foaie de piscot. Deasupra foloseste glazura de ciocolata sau crema de ciocolata la cutie.

prajitura cu branza

Pofta buna!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *