Portret de vedeta: Anca Turcasiu - partea I - Woman2woman.ro


Portret de vedeta: Anca Turcasiu – partea I

By on December 9, 2013

mancare de post

Share Button

Anca Turcasiu a vrut sa isi schimbe numele si nu si-a dorit niciodata sa devina cantareata. Insa viata i-a rezervat surprize si, chiar daca i-a indeplinit dorintele, a facut-o intr-un alt mod decat si-ar fi imaginat. Anca Turcasiu e o persoana optimista, care stie ca zambetul face minuni atat asupra starii ei de spirit, cat si in relatiile cu ceilalti. Zambeste, ii place sa traiasca frumos si incearca sa ii invete si pe ceilalti din experientele traite de ea.

Autor: Mihaela Dinu

Anca Turcasiu

1. Nume complet
Anca Mihaela Georgescu

2. Data nasterii
8 mai 1970

3. Localitate
Bucuresti

Anca Turcasiu: “Nu mi-am dorit niciodata sa cant, am fost aruncata dintr-o greseala.”

“Am fost aruncata dintr-o intamplare pe o scena imensa”, a povestit vedeta in cadrul conferintei Femei de cariera (video). “Tremuram la disperare. Tin minte ca aveam o rochita din matase naturala pe care mi-o facuse mama la o croitoreasa… o rochita din matase naturala galbena. In momentul in care am intrat pe scena s-a lipit toata de mine. Am avut cele mai mari emotii la prima mea aparitie, cand am vazut o masa de mii de oameni. Nu mi-a placut si nu m-am simtit confortabil in aceasta calitate… de om care canta in fata multimii, pentru ca toata viata mi-am dorit sa fac altceva, mi-am dorit sa joc teatru, sa fiu pe scandura de la teatru. Nu mi-am dorit niciodata sa cant, am fost aruncata dintr-o greseala.

Anca Turcasiu a invatat sa isi iubeasca meseria pe care nu si-a dorit-o niciodata.

“Aceasta greseala m-a costat toata viata si am invatat sa iubesc aceasta meserie, prima dintre ele, cea de cantareata, pentru ca televiziunile au sarit pe mine si asa am intrat, din greseala, sa fac emisiuni TV, sa fac o gramada de emisiuni cu Tudor Vornicu, ma refer la revelioanele din anii ’80 si finalul anilor ’80, cand intr-adevar se facea televiziune la niste standarde absolute remarcabile si am ajuns sa fiu cunoscuta.

Cariera mi-am inceput-o in ’86 si am contiuat pana in ’90, ca si cantareata, dar am intrat si in tot felul de emisiuni de televiziune in care am jucat scenete. M-am pregatit cu unul dintre cei mai mari maestri in arta predarii actoriei, care a fost Petre Gheorghiu. Din pacate, astazi nu se mai vorbeste despre el. El a adus in facultatea de teatru extrem de multe generatii de actori, de la Florian Pitis pana la cei de generatia mea: Stefan Banica Jr, Florinel Piersic, Oana Ioachim, Cesonia Postelnicu.”

Anca Turcasiu: “Am plans o vara intreaga”

anca turcasiu musical“M-a pregatit foarte bine… in vremea aceea, in 89, era doar 3 locuri la teatru. Cu toate ca aveam note mari la examenul final mi-au dat o nota foarte mica, special ca sa cad. Am plans o vara intreaga si anul urmator m-a sunat Marius Teicu si mi-a spus ca se infiinteaza in cadrul Universitatii Ecologice o sectie de musical: canto-dans-actorie.

Anca Turcasiu: “Am obtinut diploma pe care mi-am dorit-o cu ardoare inca de la 16 ani”

Am fost foarte interesata pentru ca incepusem sa si cant, faceam si cursuri de dans si pot sa va spun ca a fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea, 4 ani de zile m-am pregatit ca sa ajung actor de musical.

Am obtinut diploma pe care mi-am dorit-o cu ardoare inca de la 16 ani, cand am fost pentru prima data pe scena sa cant si am ajuns sa joc in niste musical-uri pe care le-am asteptat foarte mult si care au venit. Si sunt convinsa ca vor veni si altele.” (foto stanga: ancaturcasiu.ro)

Citeste – Anca Turcasiu: “Ai grija ce iti doresti!”

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *