Par gras: de ce parul meu se ingrasa atat de repede? – Woman2woman.ro

Par gras: de ce parul meu se ingrasa atat de repede?

By on September 15, 2016
Share Button

Anumite femei pot sta chiar si o saptamana fara ca parul sa li se ingrase, in timp ce altele sunt obligate sa isi spele parul la interval de numai doua zile. Care sunt factorii care pot fi responsabili pentru problemele femeilor care au par gras?

Parul gras are legatura cu excesul de sebum, care este totusi util deoarece ofera un aspect stralucitor parului. Daca se gaseste in cantitati excesive insa, parul va capata un aspect neingrijit si poate contribui la caderea parului sau genera matreata.

par gras

Foto: stylecraze.com / Par gras: de ce parul meu se ingrasa atat de repede?

Daca vrei sa minimalizezi aceste probleme, urmeaza sfaturile de mai jos si evita:

Poluarea si expunerea la soare

Acesti doi factori pot contribui la accelerarea producerii de sebum, care actioneaza ca o protectie impotriva agresorilor externi, dar din pacate da parului aspectul de gras si neingrijit.

Aparatele prea calde: uscatoare de par, placa si alte aparate pentru bucle

Ne folosim de ele pentru ca vrem sa fim frumoase, dare le slabesc rezistenta firelor de par, in special daca sunt utilizate la temperaturi ridicate si pentru mult timp.

masca parMasti hidratante folosite necorespunzator

Acestea nu trebuie aplicate prea aproape de radacini, mai ales daca este vorba de uleiuri. Astfel risti sa iesi cu parul gras, chiar de la dus, imediat dupa ce te-ai spalat pe cap. Acestea sunt concepute pentru aplicare la varfuri sau lungimea parului, daca acestea sunt uscate.

Periat frecvent sau trecerea mainilor prin par

Un simplu tic nervos poate fi cauza problemelor tale: tendinta de a-ti trece mana prin par de multe ori accelereaza secretia de sebum si astfel parul se ingrasa rapid.

Stresul sau o igiena necorespunzatoare

Acesti factori fac rau corpului nostru, dar sunt responsabili si pentru cresterea cantitatii de sebum secretata. Daca vei adopta o alimentatie sanatoasa si vei practica sport in mod regulat, cantitatea de sebum secretata se va regla si problemele tale se vor diminua.

Palarie, caciula, sapca sau bandana

Daca, de obicei porti una dintre cele de mai sus, parul se poate ingrasa mai repede. Parul se simte sufocat pentru ca nu i se permite sa respire. Avem nevoie de aceste accesorii pentru a da un aer distinct look-ului nostru, dar trebuie sa evitam sa le purtam tot timpul. Trebuie sa eviti si sa iti porti parul prea strans in coada.

Factori ereditari

Una dintre principalele cauze pentru parul gras o reprezinta ereditatea. Daca unul dintre cei doi parinti sufera din cauza parului gras, este putin probabil ca tu sa nu ai aceleasi probleme.

Cauze hormonale

Fluctuatiile hormonale joaca un rol important pentru ingrijirea parului. Din cauza acestor dereglari, unele femei isi pierd parul. Se poate intampla ca un par de tip uscat sa devina dintr-o data gras si sa nu mai stii cum sa il ingrijesti, din cauza variatiilor fiziologice ale ciclului feminin, a tratamentelor hormonale contraceptive sau in timpul sarcinii.

Par gras: ce trebuie sa eviti

-utilizarea sampoanelor pentru bebelusi, care nu sunt adaptate necesitatilor tale de ingrijire a parului;

-frectionarea puternica cu unghiile in timpul samponarii;

-spalatul cu apa prea fierbinte;

-utilizarea uscatorului de par cu aer cald in apropierea radacinilor;

-pieptanarea frecventa, pentru ca risti sa provoci raspandirea grasimilor.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *