Obiceiuri de nunta care iti aduc noroc in casnicie - Woman2woman.ro


Obiceiuri de nunta care iti aduc noroc in casnicie

By on February 11, 2013
Share Button

nunta

In curand, veti porni impreuna intr-o viata noua ca tineri casatoriti. Bineinteles ca va doriti sa fiti fericiti si sa aveti parte de o casnicie solida. Pentru a atrage norocul de partea voastra, puteti insera in ziua nuntii cateva dintre obiceiurile din intreaga lume. Nu putem sti cu siguranta daca acestea vor avea vreo influenta asupra viitorului vostru, dar iti vor imbogati ceremonia de nunta. Fiecare tara are propriile reguli, care ni se transmit din stramosi si trebuie respectate pentru a ne asigura ca totul va fi perfect in viata celor care se casatoresc. Acestea vor alunga spiritele rele si vor veghea la fericirea si prosperitatea familiei.

Autor: Claudia Ilies

Pentru o viata fericita de cuplu, trebuie sa porti in ziua nuntii un inel cu piatra de safir. Pietrele au propria simbolistica, iar safirul simbolizeaza o casatorie fericita. Daca nu este posibil, poti alege sa porti ceva albastru, intrucat aceasta culoare simbolizeaza puritatea, fidelitatea si iubirea, adica exact ceea ce iti doresti pentru viitorul vostru. Nu uita de ceva vechi, care va pastra legatura cu trecutul si va contribui la perpetuarea fericirii in cuplu.1052398_ring_with_blue_stone

In Antichitate, miresele romane obisnuiau sa pastreze o bucata din tortul de nunta, care le garanta fidelitatea si dragostea sotului. In Olanda, se obisnuieste plantarea unui pin in ziua nuntii, care simbolizeaza noroc si fertilitate pentru noua familie. Acest obicei ar trebui adoptat de fiecare cuplu pentru binele tuturor. In Grecia, invitatii sparg farfurii pe ringul de dans pentru a pastra bucuria si constanta in cuplu.

1108017_kransekakeVechii greci credeau ca mireasa este protejata de ghinion prin intermediul valului, iar mirele isi atribuie rolul protector prin trecerea pragului tinand mireasa in brate. In Italia, mirele poarta o moneda in buzunarul de la costum, iar in Provence mirele strecoara sare in pantofi, in timp ce buzunarele sunt pline de ierburi aromate pentru a atrage norocul.

Pentru un camin prosper, in Sicilia, mamele mirilor le pregatesc patul acestora cu doua zile inainte de ceremonie si ascund intre asternuturi cateva monezi. In Suedia, mirii vor strecura in pantofi o piesa argintata daruita de tata si una aurita daruita de mama. Astfel, sunt siguri ca nu se vor confrunta niciodata cu dificultati financiare.

87951_antique_veilSi daca vrem sa stim ce fel de viata ne asteapta impreuna, trebuie sa acordam atentie evenimentelor neprevazute care pot aparea in ziua nuntii: se spune ca vor avea parte de mult noroc mirii la a caror nunta va ploua. Daca ai planuit o nunta in aer liber, iar ploaia aparuta din senin iti strica socotelile, nu te ingrijora, intrucat indienii sunt siguri ca cerurile plang de bucurie si ca se anunta o viata conjugala senina.

Daca luna este in crestere in ziua nuntii, se considera ca mirii vor avea parte de multa fericire, iar irlandezii cred ca daca mireasa va fi orbita de soare, cuplul va fi norocos.

Voi ce veti face in ziua nuntii pentru a atrage norocul de partea voastra?

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *