Micul dejun – pro si contra – Woman2woman.ro

Micul dejun – pro si contra

By on January 29, 2013
Share Button

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingIn principiu, micul dejun este o mancare de dimineata. Dar fiecare dintre noi are propriul program de somn si – evident – de trezire, precum si propriul numar de mese luate pe zi (3-5). Tocmai de aceea, nimeni nu poate spune cu certitudine ca ora “x” este cea specifica micului dejun.

Totusi, lucrul cel mai important este sa nu uitam de el, deoarece e considerat masa substantiala a zilei. Si asta pentru ca micul dejun ne poate oferi energia de care avem nevoie pentru a incepe cu entuziasm ziua de lucru.

Autor: Florentina Florea

O veche zicala spune sa mancati la micul dejun ca un rege si la cina ca un cersetor. Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu prea mananca un mic dejun potrivit si in nici un caz un mic dejun copios.

Micul dejun reprezinta masa fundamentala a zilei si nu este deloc de neglijat daca doriti sa pasiti cu dreptul catre treburile cotidiene pe care le aveti de rezolvat. De obicei, acesta consta in produse bogate în valoare energetica, spre exemplu: paine, sunca, branza, lapte, cereale, legume fragede, marmelada sau oua. Micul dejun poate fi insotit de bauturi calde sau reci precum ceaiul, laptele, cafeaua sau sucul.

Daca insa credeti ca nu aveti atat de multe optiuni si ca va plictisiti sa consumati mereu aceleasi alimente, este timpul sa va diversificati meniul. Puneti-va imaginatia la contributie si experimentati cu incredere bunatati ale altor bucatarii.

Lipsa micului dejun din viata noastra ne afecteaza pe termen lung. Cateva consecinte ale omiterii micului dejun (sau ale consumului matinal si exclusiv de cafea) sunt: indispozitia, lipsa de concentrare, randamentul fizic si intelectual scazut, toate acestea datorandu-se in mare parte lipsei de glucoza. Totusi, daca luam un mic dejun adecvat, randamentul de zi cu zi se imbunatateste, deoarece ne va ajuta sa memoram, sa ne concentram si sa invatam mai bine.

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingAstfel, s-a demonstrat ca acei copii care nu iau micul dejun sau care beau doar un pahar cu lapte au rezultate mai putin bune la scoala, decat aceia care iau un mic dejun potrivit.

Studii recente arata ca micul dejun ajuta si la accelerarea metabolismului, ceea ce este un factor benefic pentru prevenirea obezitatii.

Voi din ce categorie faceti parte?

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *