Metode de ingrijire pe baza de fructe de vara - Woman2woman.ro


mancare de post

Metode de ingrijire pe baza de fructe de vara

By on July 1, 2015
Share Button

pepene galbenVara ne bucuram de aromele si gustul fructelor, un adevarat desfat pentru papilele gustative. Putem profita de fructe si pentru a prepara diverse masti pentru ingrijirea pielii.

Autor: Claudia Ilies

Masca cu pepene galben

Pepenele galben este bogat in glucide, vitaminele A, B si C, minerale si flavonoide. Daca pielea ta este uscata, o astfel de masca este solutia pentru a-i reda elasticitatea. Daca ai pielea iritata si inflamata, poti folosi pepenele galben, pentru ca are efect anti-inflamator.

Reteta : alege miezul unui pepene galben, cu seminte cu tot si adauga doua lingurite de ulei de floarea soarelui. Aplica amestecul pe fata si lasa-l sa actioneze 15-20 de minute, dupa care indeparteaza-l cu ajutorul unui servetel, fara frecare.

capsuniMasca cu capsuni si caise, impotriva acneei

Capsunile sunt pline de flavonoide, care diminueaza permeabilitatea vaselor capilare si le confera rezistenta. Fiind bogate in uleiuri esentiale si  vitamine, pot fi folosite pentru exfolierea pielii.

Caisele contin cele mai multe vitamine (A, B1, B2, C si E) si au puteri anti-oxidante, exfoliante, regenerante si vaso-dilatatoare.

Masca cu capsuni : zdrobeste 100 de grame de capsuni intr-un castron, adauga 10 cl de lapte si 5 picaturi de ulei esential de lavanda. Aplica pe fata si lasa sa actioneze 15 minute.

Masca cu caise : ai nevoie de doua caise, pe care le vei zdrobi si vei adauga 2 picaturi de ulei esential de migdale. Masca aplicata se lasa sa actioneze 15-20 de minute.

lamaieSucul de lamaie, secretul unui ten luminos

Pulpa de lamaie are proprietati astringente (poate strange porii) si este recunoscuta pentru virtutile tonice si racoritoare, oferind claritate tenului.

Masca cu lamaie : amesteca o lingura de smantana cu o lingurita de suc de lamaie si aplica amestecul. Fata trebuie frectionata usor.

Amesteca o cantitate de suc de lamaie cu albusul unui ou. Bate-le bine si apo incalzeste-le la foc mic, amestecand constant pana obtii o pasta care seamana cu untul. Amestecul se lasa la racit si ulterior se aplica seara, dupa demachiere.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *