Meseria bine facuta si pasii spre o cariera de succes - Woman2woman.ro


Meseria bine facuta si pasii spre o cariera de succes

By on November 25, 2016
Share Button

Orice meserie trebuie facuta cu pasiune. O sintagma pe care o auzim des, insa daca ii intelegem adevarata valoare, ajungem sa facem trecerea de la o meserie bine facuta la cariera. Cristina Oncescu, senior strategic planer in cadrul agentiei pastel, ii sfatuieste pe cei care vor o cariera sa faca o meserie care le face cu adevarat placere.

Orice inceput este greu. Asa ca, atunci cand esti la inceput de cariera, cel mai bine este sa te opreseti putin si sa privesti in jurul tau, sa vezi cine te poate ajuta. La inceput, ai nevoie de un mentor in cariera. Un mentor care sa te ghideze si de la care sa inveti ce, cand si mai ales cum sa faci astfel incat munca ta sa fie incununata cu succes. Un mentor te va ajuta explicand etapele pe care singur le-ai putea descoperi in zile, saptamani sau chiar luni de munca.

tel-tinta-obiectivO cariera incepe cu un tel

Trebuie sa-ti stabilesti un obiectiv clar si sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a-l atinge. Nu trebuie sa te departezi de el, indiferent de situatie si nu trebuie nici sa lasi pe altii sa te influenteze si sa te faca sa renunti la telul tau.

Ne planificam vacantele, vizitele la stomatolog, de ce sa nu ne planificam si cariera? Dupa ce ti-ai stabilit telul, important este sa-ti faci un plan sa ajungi sa-ti atingi telul. Ar trebui sa fie o activitate care sa-ti faca placere si sa-ti aduca satisfactie.

O planificare eficienta va duce la rezultate pe masura

Nu trebuie insa sa ne focusam pe rezultate imediate, ci pe cele cu adevarat importante. Un exemplu dat de Cristina Oncescu la conferinta “Femei de cariera”, organizata de Woman2Woman.ro, este prestatia unui ospatar. Daca relationeaza cu clientii si este amabil si empatic cu ei atunci cand nu are niciun beneficiu, la urmatoarea vizita la restaurant, acei clienti vor vrea sa se aseze la masa lui. Deci rezultatul planificarii nu este un rezultat imediat, insa este unul important, si anume bacsisul.

Cariera depinde si de relatiile pe care le ai cu cei din jurul tau

De aceea, fii in relatii bune cu toti cei de care depind rezultatele tale, indiferent daca sunt sefi sau subalterni, clienti sau furnizori. O relatie buna cu cei din jurul tau te va ajute sa-ti atingi scopurile si sa ai succes. Cariera trebuie privita ca un joc de domino, in care o relatie proasta cu cei care te pot ajuta sa obtii rezultate bune, va duce la esec.

Rezultatele in cariera nu depind doar de un singur om, asa ca nu trebuie sa uitam sa impartim gloria cu echipa care ne-a ajutat. Recunostiinta pentru cei care au contribuit la succesul nostru ne va ajuta sa zidim inca o caramida la temelia carierei noastre de succes.

Cariera se bazeaza si pe comportamentul nostru si atitudinea la locul de munca

Micile barfe de la birou spuse in pauza de masa nu te vor ajuta niciodata sa-ti cladesti o cariera. Asa ca, cel mai bine ar fi sa evitati barfele, dar si plangerile pe la colturi. Oamenii cu siguranta vor retine atunci cand faceti o remarca rautacioasa, va plangeti de volumul de munca sau de sef.

barfa-la-birou-discutie-femei

De asemenea, relatiile amoroase la birou vor conduce si ele la obstacole in cariera, de cele mai multe ori. Asa ca, cel mai bine ar fi sa separati viata personala de job.

O cariera se obtine respectand pasii de mai sus, insa important este sa o si pastram. Invata si perfectioneaza-te continuu, acesta este secretul unei cariere de succes. Perfectionarea nu trebuie sa fie o activitate pe care o faci o data in viata, la liceu sau la facultate, ci trebuie facuta cu regularitate, mai ales ca viata este intr-o continua schimbare.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *