Manichiura: Ingrijirea corecta a cuticulelor - Woman2woman.ro


Manichiura: Ingrijirea corecta a cuticulelor

By on February 1, 2017
Share Button

Unghiile sunt reflectia starii noastre de sanatate. Intretinerea lor nu trebuie facuta cu regularitate doar pentru frumusete. Dar pentru a avea unghii frumoase, trebuie sa fii sanatoasa. Daca esti obosita, stresata, ai lipsa de fier, calciu sau suferi din cauza unei boli, unghiile vor fi fragile, moi si se vor rupe cu usurinta. Pentru a evita problemele de sanatate trebuie sa adopti un stil de viata sanatos si sa depui o activitate fizica regulata, sa te asiguri ca ai parte de un somn reparator si o alimentatie echilibrata si bogata in vitamina B.

Ingrijirea cuticulelor reprezinta o etapa importanta a manichiurii. Daca vrei unghii rezistente si sanatoase, trebuie sa inveti sa ai mare grija de cuticule.

Sa iti ingrijesti cuticulele este important pentru frumusetea unghiilor. Descopera cateva gesturi bune pe care trebuie sa le adopti pentru a avea o manichiura perfecta.

Manichiura: Ingrijirea corecta a cuticulelor

Inlaturarea corecta a cuticulelor

Daca vrei sa ai unghii ingrijite si netede, trebuie sa ai grija in primul rand de cuticule, aceste mici portiuni de piele de la capatele unghiilor. Operatiunea este esentiala pentru starea de sanatate a unghiilor, pentru ca permite cresterea corecta. De asemenea, iti va fi mai usor sa aplici oja sau chiar unghii false.

Pentru intretinerea corecta a cuticulelor, nu trebuie sa le tai niciodata!

Pentru a ajuta unghiile sa creasca, cuticulele nu trebuie taiate, ci impinse inapoi. Pentru asta va fi necesar sa utilizezi periodic un produs emolient pe care il vei lasa sa actioneze cateva minute.

Poti de asemenea sa inmoi degetele intr-o baie de apa calda in care ai adaugat cateva picaturi de suc de lamaie. Ulterior, pentru a impinge cuticulele vei folosi fie un batonas din lemn, fie unul acoperit cu material plastic. Operatiunea cuticule va fi cel mai usor de realizat imediat dupa baie, cand toata pielea este bine inmuiata.

Adesea ai chef sa cedezi tentatiei de a taia aceaste pieliti dizgratioase si rebele pentru a scapa de ele. Dar aceasta este cea mai mare greseala pe care o poti face, pentru ca risti sa te infectezi.

Evita sangele si durerea pe care le vei indura de fiecare data cand vei vrea sa le tai, pentru ca zona va fi mereu sensibila si greu de vindecat.

Taierea cuticulelor implica riscul aparitiei anumitor infectii ale unghiilor. Nu uita ca acesta este chiar rolul cuticulelor: de a proteja unghiile, inclusiv impotriva bacteriilor care s-ar putea infiltra.

Nu uita sa iti hranesti cuticulele regulat

Daca vrei ca acestea sa fie nete, trebuie sa le hidratezi in mod regulat. Pentru asta poti utiliza o crema speciala pentru cuticule, pe care o poti lasa sa actioneze toata noaptea. Poti utiliza si ulei de migdale dulci. Dupa aplicare, maseaza bine zona, atat unghiile cat si cuticulele, pentru a te asigura ca produsul patrunde bine in piele. Poti efectua operatiunea o data pe saptamana sau inainte de refacerea manichiurii.

Anumite produse sunt create pentru a ingriji si hidrata in egala masura mainile, unghiile si cuticulele. Iti recomand sa iti inmoi mainile in ulei de jojoba plus cateva picaturi de ulei esential de lavanda de doua ori pe saptamana si vei scapa de grija cuticulelor uscate si dizgratioase. Acestea vor deveni flexibile si usor de impins cu ajutorul betigasului din lemn sau plastic.

Daca nu ai alta solutie si trebuie totusi sa inlaturi anumite portiuni, nu folosi foarfeca ci un cutitas special pentru cuticule. Hidrateaza zona cu un ulei foarte gras care te va ajuta sa suporti mai bine durerea.

Dupa ce le-ai ingrijit corespunzator, iti va fi mult mai usor sa impingi cuticulele, fara a fi nevoita sa le tai si sa te ranesti.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *