Istoria parfumului - povesti cu regine, artizani si tari indepartate - Woman2woman.ro


Istoria parfumului – povesti cu regine, artizani si tari indepartate

By on March 14, 2017

mancare de post

Share Button

Carei regine i-a placut parfumul tau preferat? Se poate sa ai aceleasi preferinte olfactive cu una dintre suveranele celebre din istoria Europei si tu sa nu stii nimic despre asta. Fundatia Calea Victoriei iti da ocazia sa te delectezi cu povesti si miresme selecte la cursul Istoria Parfumului: mistere, seductie si creatori celebri, pe care istoricul Monica Neatu il sustine din 23 martie.

De-a lungul celor trei intalniri de curs, vei descoperi istoria si semnificatiile parfumului, ii vei afla secretele si formele inedite de folosire. La curs vor fi exemplificate (se vor mirosi) diverse tipuri de parfumuri pentru o mai buna intelegere a povestilor si informatiilor prezentate: condimente, plante, parfumuri, uleiuri aromate, sapunuri, pudre etc.

Considerat, in Orientul antic si la inceputurile Crestinismului, dar al divinitatii si simbol al regalitatii sacre, parfumul a devenit si semn al desertaciunii umane, pe vremea cand era folosit in exces de cochetele din evul mediu si Renastere. Elegantele veacului al XVIII-lea ne fascineaza si astazi cu manusile lor parfumate si saculetele de iasomie ascunse in faldurile rochiilor.

Belle Époque si perioada interbelica au impus parfumurile asociate marilor case de moda, dar cea care a modificat definitiv istoria parfumului a fost domnisoara Chanel. Ea a propus, in anii 20, nu doar un parfum, ci un concept – cel al femeii libere si constienta de farmecul sau.

Temele celor trei intalniri sunt:

1.Lumea Orientului Antic si folosirea primelor parfumuri

Corintul si inceputurile “industriei” parfumurilor. Miresmele romane si extravagantele de la sfarsitul Antichitatii. Evul mediu si aromele orientale. Aparitia alambicului si regulile distilarii. Parfumul reginei Ungariei si utilizarea alcoolului in compozitie.

2.Aromat si pestilential in epoca Renasterii si Barocului

Atunci cand parfumurile, pudrele si pomezile inlocuiau apa… Manusile parfumate si gloria orasului Grasse. O noua profesie – creator de parfumuri. Epoca luminilor si intoarcerea spre natural. Cu ce se parfumau doamna de Pompadour si Maria Antoaneta? Eau de Cologne Originale 4711.

3.Inceputurile parfumeriei moderne

Guerlain – emotie, atmosfera, personalitate. Creatorii de moda si parfumurile – Paule Poiret, Chanel, Jeanne Lanvin, Jean Patou. Cateva nasuri celebre. Importanta flaconului. Artizanii contemporani si inventiile lor fascinante – de la mure si mosc la parfumul hainelor uscate la soare.

Daca vrei sa mergi din 23 martie la curs, inscrie-te pe adresa contact@victoriei.ro si achita din timp taxa de participare, ca sa rezervi locul.

 

Lector: Monica Neatu
Data incepere: 23 Martie 2017, Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3, Frecventa: saptamanal, joi (o intalnire dureaza 2h)
Cost: 165 ron (total pentru 3 intalniri), Cost redus: (studenti, pensionari) 150 ron (total pentru 3 intalniri)
Loc: Fundatia Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucuresti

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *