Invata o limba straina pentru a-ti stimula creierul – Woman2woman.ro

Invata o limba straina pentru a-ti stimula creierul

By on June 3, 2014
Share Button

Invata o limba straina pentru a-ti stimula creierulDaca vrei sa iti stimulezi creierul si sa il ajuti sa ramana in alerta, este important sa inveti inca o limba straina. Indiferent de varsta la care incepi invatarea unei noi limbi straine, creierul tau va functiona mai bine dupa invatare, fata de momentul in care incepi sa faci asta, arata livescience.com. Fie ca ai 6, 20 sau 60 de ani, invatarea unei limbi pe care inca nu o cunosti iti poate aduce nu doar cunostinte noi, pe care le poti folosi pentru a citi carti scrise direct in limba autorilor tai preferati, dar te poate ajuta sa iti protejezi creierul de batranete si sporeste buna functionare a creierului. 

Autor: Mihaela Dinu

Invata inca o limba straina pentru a-ti stimula creierul

Studiile au aratat ca vorbitorii a doua limbi straine au rezutate mai bune la testele de atentie si se concentreaza mai bine decat cei care cunosc o singura limba straina. Varsta la care au invatat cea de a doua limba straina nu influenteaza efectele benefice pe care acest lucru le are asupra creierului.

Ce efecte pozitive are invatarea celei de a doua limbi straine:

Amana instalarea dementei

Cercetarile arata ca in cazul persoanelor care cunosc doua limbi straine varsta la care acestea ot suferi de dementa este impinsa cu patru ani, fata de cei care cunosc o singura limba straina. In cazul unor boli precum Alzheimer, tratamentele indicate sunt tocmai cele care au ca scop stimularea atentiei si a concentrarii, efecte care ar putea fi obtinute in mod natural, prin invatarea celei de a doua limbi straine.

Sporeste atentia si puterea de concentrare

Asta inseamna ca te ajuta sa extragi mai usor informatii in cadrul unei prelegeri, poti desprinde mai usor ideile principale si identifici mult mai usor esentialul, ideea de baza. De asemenea, este sporita si atentia auditiva, care presupune doar sa auzi un anumit discurs, fara sa fii ajutat de vizual, care se presupune ca faciliteaza mai mult decat auzul la intelegerea si intiparirea in minte a unui mesaj.

Foto: ronitbaras.com

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *