Igiena intima nu mai este un subiect tabu – Afla de ce - Woman2woman.ro


Igiena intima nu mai este un subiect tabu – Afla de ce

By on septembrie 12, 2022

mancare de post

Share Button

Termenul de „tabu” defineste un lucru sau o situatie despre care, in general, lumea nu vorbeste, iar asta in principal din cauza faptului ca ori nu detine informatii viabile privitoare la topicul respectiv, ori se teme ca nu vrea sa deranjeze pe cineva spunand lucruri nepotrivite. In principal, este vorba despre lipsa de informatie care, in cele din urma, duce la imposibilitatea de a gestiona o anumita situatie. Cu toate acestea, de ce ar trebui ca igiena intima sa fie tabu? Poate chiar mai important decat orice, igiena, in sine, reprezinta un lucru nu doar despre care ar trebui sa se vorbeasca, ci si care ar trebui promovat si sustinut.

Enroush, brand 100% romanesc, isi propune sa faca acest lucru: sa ajute femeile din Romania nu doar sa abordeze comportamente cat mai sanatoase in ceea ce priveste igiena intima, modul in care este gestionata perioada menstruala, ci si in ceea ce priveste educatia sexuala, fie ca vorbim despre punctul G sau metodele contraceptive. Toate aceste subiecte trebuie cunoscute foarte bine nu doar de catre femei, ci si de catre barbati, astfel incat miturile sa fie demontate si igiena intima sa nu mai reprezinte „un subiect tabu”.

Atunci cand esti informata, esti cu un pas inainte

Informatia reprezinta, inainte de toate, putere. A sti cum functioneaza corpul tau si cum se transforma de-a lungul vietii, in functie de anumite etape, iti da posibilitatea de a-l ajuta sa treaca mult mai usor prin anumite perioade, gestionand optim resursele din jurul tau. Implicit, situatiile necunoscute nu te vor mai stresa, nu-ti vor mai provoca frica, deoarece vei sti ca sunt normale, firesti. De asemenea, educatia sexuala joaca un rol definitoriu in a sti cum sa-ti asculti si ingrijesti cat mai bine corpul. Suntem unici si, implicit, reactionam diferit la anumiti factori.

Avem la dispozitie o multime de surse de informare, si tocmai din aceste motive trebuie sa stim de unde anume extragem informatii corecte, viabile. Spre exemplu, un test sarcina fals pozitiv trebuie sa stii cum sa-l interpretezi si citesti, astfel incat, in anumite situatii, sa nu iti pierzi cumpatul si sa stii, de fapt, cum stau lucrurile. De asemenea, cunoasterea bolilor cu transmitere sexuala si a celor mai bune metode de contraceptie este vitala. Igiena intima nu reprezinta doar utilizarea celor mai potrivite produse pentru pielea si siguranta ta, ci si cunoasterea anumitor aspecte legate de relatiile sexuale si, bineinteles, ingiena acestui proces.

Transformarea unui subiect „tabu” intr-un subiect mai usor de abordat

Enroush isi propune sa promoveze cat mai mult informatiile referitoare la igiena perioadei menstruale, intrucat fiecare femeie ar trebui sa dispuna de informatii corecte si sigure. Intr-adevar, aceasta perioada poate fi destul de greu de gestionat, in special din cauza lipsei de informatii, si tocmai din aceste motive este important ca fiecare femeie sa stie cum anume trebuie tratata perioada menstruala pentru a avea un impact (atat fizic, cat si psihic) cat mai mic asupra ei. Inainte de toate, a-ti cunoaste corpul, modul in care functioneaza si reactioneaza in aceasta perioada, reprezinta primul pas spre un stil de viata sanatos si o igiena intima adecvata.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *