Igiena corecta a urechilor - Woman2woman.ro


mancare de post

Igiena corecta a urechilor

By on October 25, 2013
Share Button

igiena urechilorIgiena urechilor este una dintre componentele esentiale ale igienei noastre. Si, desi la prima vedere pare un lucru destul de simplu, foarte putini dintre noi stim cum se face cu adevarat curatarea urechilor intr-un mod corect si sanatos. Specialistii sunt de parere ca ingrijirea cu care suntem obisnuiti este superficiala si poate dauna timpanului si chiar auzului. Iata ce trebuie sa stii despre igiena urechilor.

Autor: Florentina Florea

Organismul are propriul sistem pentru curatarea urechilor. Aceasta asa-zisa ceara se acumuleaza, se usuca si apoi cade, odata cu ea desprinzandu-se si o parte dintre impuritati. Cu toate acestea, este nevoie si de ajutorul nostru.

Ce NU e bine sa folosim pentru curatarea urechilor?

igiena urechilor - betisoare pentru urechi

Contrar obiceiurilor, utilizarea betisoarelor cu vata nu este, de fapt, recomandata. In realitate, acestea sunt facute pentru a curata pavilionul urechii (cartilajul exterior) si pliurile sale, nu pentru a fi introduse in ureche.

Asadar, nu folosi betisoare de urechi si nici alte tipuri de instrumente care preseaza ceara inspre interior in timpul folosirii. Totodata, acestea pot produce rani usoare, perforatii sau infectii.

Nu te curata în urechi cu unghiile. Tot ceea ce faci este sa introduci impuritati in ureche si sa presezi ceara inspre interior.

Ce este bine sa folosesti pentru o igiena adecvata?

Apa si sapunul. Spala pavilonul urechii, cu apa si sapun, apoi sterge-l bine. La nevoie, curata si intrarea in canalul auditiv, dar cu buricul degetului. Asta ar trebui sa fie de ajuns. Nici nu scoti cerumenul care are si el rolului sau, nici nu impingi nimic inauntru.

Spray-urile pentru curatarea urechilor. Acestea sunt utile si indeparteaza corect impuritatile

Cand e cel mai bine sa te speli in urechi?

In timpul dusului zilnic, atunci cand pielea este umeda si curatarea mai usoara.

Cat de des trebuie sa folosim spray-uri pentru urechi?

O data la 2-3 zile. Ca si in cazul altor organe, nici lipsa completa a igienei nu e buna, dar nici igiena excesiva.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *