Frumusetea femeii: Pielea, cea mai importanta pentru frumusete


Frumusetea femeii: Pielea, cea mai importanta pentru frumusete

By on March 6, 2013
Share Button

frumusetea femeii pieleIdealul de frumusete la femei s-a schimbat. Recent, Revista Times a publicat un studiu realizat de un grup de cercetatori germani, a carui concluzie noua ni s-a parut importanta si mai ales ne aduce o veste foarte buna. Subiectul studiului il constituie perceptia frumusetii fizice si frumusetea femeii.

Frumusetea femeii, sub lupa cercetatorilor

Mai exact, persoanele implicate in studiu trebuiau sa indice in mod spontan persoana pe care ei o considera a fi frumoasa. Astfel, au fost fotografiate 170 de femei cu varste cuprinse intre 16 si 70 de ani si ulterior fotografiile au fost introduse in computer. Cele 430 de persoane angajate in studiu au trebuit sa aranjeze aceste fotografii in ordinea atractiei exercitate femeile participante si mai ales a frumusetii lor.

Femeile alese ca fiind cele mai frumoase aveau in comun o trasatura: o piele mai frumoasa, neteda, stralucitoare, uniforma. Deci, in mod spontan, aspectul frumos si sanatos al pielii a prevalat asupra simetriei faciale fara cusur, considerata pana acum factorul cheie in a determina frumusetea femeii in mod particular.

Aspectul pielii, cel mai important pentru frumusetea femeii

Oamenii de stiinta au explicat importanta primordiala a aspectului pielii in ochii, dar si in subconstientul nostru. Pentru noi, o piele frumoasa este, de fapt, un indicator al sanatatii viitorului partener, iar oamenii, in mod instinctiv, cauta parteneri sanatosi.

De ce am spus ca este o veste buna pentru noi? Pentru ca sta in puterea noastra sa ne ingrijim frumusetea pielii si sanatatea, sa avem un stil de viata sanatos din toate punctele devedere: alimentatie, sport, somn suficient la ore corecte, fara fumat, fara excese de niciun fel, suplimente cu vitamine si antioxidanti.

Ingrijirea pielii, calea spre frumusete

Este in puterea noastra sa-i acordam pielii ingrijirea cosmetica pe care o merita, atat acasa, cat si lunar la salon. Ingrijirile cosmetice, pe langa beneficiile evidente asupra pielii, sunt si un bun prilej de relaxare.

Este o veste buna ca, pentru a fi frumoase in ochii celor din jur, nu trebuie sa avem trasaturi perfecte. Si, daca nu le avem, sa incercam sa ne reinventam. Este mult mai placut, mai usor, mai putin costisitor sa ne ingrijim pielea regulat si corect, urmand sfatul unui specialist, sa ne facem o preocupare din urmarea uni regim de viata sanatos.

Nu trebuie sa privim ingrijirile cosmetice ca pe o corvoada adaugata grijilor zilnice. Ar trebui, mai degraba, sa ne facem din ele un ritual care sa ne dea prilejul sa ne bucuram de propria persoana si sa ne relaxeze.

Este luna Martisorului, luna in care femeia este celebrata! Asa ca haideti sa ne acordam atentia cuvenita, caci “meritam”.

Sursa foto: arganoilshop.com

Dr.Manuela Ravescu
www.scoaladecosmetica.ro
www.salonbeautyart.ro

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *