Fructele de padure scad riscul aparitiei atacului de cord la femei - Woman2woman.ro

Fructele de padure scad riscul aparitiei atacului de cord la femei

By on January 21, 2013
Share Button

Consumul regulat al unor cantitati importante de  capsuni si coacaze poate fi benefic pentru inima femeilor, arata noile studii. Rezultatele demonstreaza ca femeile care au mancat mari cantitati de compusi numiti antociani – in marea majoritate prin consumul de capsuni si coacaze – au fost cu 32% mai putin predispuse la a suferi un atac de cord in ultimii 20 de ani decat femeile care au consumat cantitati mult mai mici ale acestor compusi.

fructe de padure foto mare

Studii anterioare, au gasit o legatura intre consumul de coacaze si un risc diminuat al presiunii sangelui, un factor major pentru atacurile de cord.

Cercetatorii subliniaza faptul ca noul studiu  a demonstrat  doar o asociere si nu o legatura cauza – efect. In plus, in timp ce capsunii si coacazele sunt principalele surse de antociani, ele mai pot fi gasite si in alte fructe si legume precum mure, vinete si  struguri.

Asociatia Americana a Inimii (AAI) spune ca prin consumarea unei largi varietati de legume si fructe se pot obtine nutrientii de care avem nevoie. Fructele de padure pot face parte dintr-o dieta echilibrata, care include si alte fructe,  legume, dar si cereale integrale, relateaza AAI.

Studiul, publicat pe 14 ianuarie in Jurnalul Asociatiei Americane a Inimii, a inclus 93.600 de femei americane cu varstele cuprise intre 25 si 42 de ani, care au raspuns la intrebari referitoare la dieta lor pe 4 ani din ultimii 18 ani. In timpul studiului, au fost raportate 405 de atacuri de cord.

Rezultatele au primat chiar si dupa ce oamenii de stiinta au avut in vedere alti factori care pot influenta riscul atacurilor de cord, incluzand tensiunea arteriala, indexul masei musculare, exercitiile fizice, fumatul si consumul de alcool.

Oricum, deoarece  acesti factori au o valoare subiectiva,  este posibil ca ei sa nu fie 100% adevarati. In plus, alti factori nemasurati  pot explica legatura.  Dr. Andrew Freeman, un cardiolog de la  Spitalul National Evreiesc  Central din Denver, care nu a fost implicat in studiu, considera ca oamenii care au diete bogate in antociani, tind de asemenea  sa aiba un stil de viata mai sanatos per total, care contribuie la diminuarea riscului producerii atacurilor de inima.

Pentru a reduce riscul problemelor cardiovasculare, Freeman recomanda ca oamenii sa adopte o dieta bazata pe cat de multe verdeturi.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *