Fericirea atrage banii! - Woman2woman.ro


Fericirea atrage banii!

By on December 11, 2013
Share Button

banii aduc fericirea fitmarketing comToata lumea cunoaste afirmatia ‘’Banii aduc fericirea!’’. Economistii din intreaga lume s-au straduit sa demonstreze veridicitatea acesteia, facandu-se multe speculatii pe aceasta tema.

Autor : Claudia Ilies

S-a demonstrat: fericirea atrage banii

Un economist  australian, Satya Paul, s-a gandit sa puna intrebarea in mod diferit: fericirea atrage bani? Raspunsul este afirmativ: o persoana care este multumita de viata pe care o are castiga in medie cu 1323 euro mai mult decat o persoana care este tot timpul nefericita si nemultumita.

Afirmatia este sustinuta de raspunsurile oferite de un numar de 9300 de persoane, in legatura cu bunastarea si situatia lor economica. Acestea au fost rugate sa estimeze nivelul lor de satisfactie si fericire, pe o scara de la 1 la 10. Un punct in plus pe scara fericirii corespundea unei cresteri de 130 de euro la nivelul salariului anual. Asa s-a ajuns la concluzia ca persoanele multumite sunt mai active, mai productive, mai putin enervate de munca pe care o presteaza, ceea ce le permite sa evolueze, implicandu-se in mai multe proiecte si sa castige astfel, mai multi bani.

Oamenii se claseaza in doua categorii:

–       cei care doresc sa munceasca mai mult pentru ca le place munca lor (castigand astfel mai multi bani, in fiecare luna);

–       cei care doresc sa stabileasca un echilibru intre timpul petrecut la munca si cel liber.

Daca te regasesti in a doua grupa, veniturile tale ar putea avea de suferit, pentru ca vei munci fara tragere de inima, gandindu-te mereu ca nu ai suficient timp liber, pe care sa il petreci cu familia sau prietenii.

Trebuie sa distingem doua tipuri de fericire: daca castigi mai multi bani, nu este obligatoriu sa ti se schimbe starea de spirit pe care o ai zilnic, dar vei resimti o anumita satisfactie. Cu cat castigam mai multi bani, cu atat creste gradul de multumire despre propria viata, chiar daca pe unii, banii in plus nu-i fac sa devina mai agreabili.

Trebuie sa tinem cont insa si de alti factori pentru stabilirea bunastarii individuale. Stresul zilnic si lipsa relatiilor sociale pot afecta moralul, chiar daca banii nu lipsesc.

Banii pot aduce multumirea, dar nu pot cumpara chiar totul.  Cu siguranta, insa, daca esti o persoana echilibrata, care poate conta pe prieteni si pe familie, vei trece mai usor peste greutati, vei fi mai optimist si, evident, vei gasi o modalitate de a atrage mai multi bani in viata ta.

Foto: fitmarketing.com

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *