Facebook reprezinta o amenintare pentru relatia voastra? - Woman2woman.ro


Facebook reprezinta o amenintare pentru relatia voastra?

By on December 9, 2014
Share Button

Petreci prea mult timp pe facebook si iti ignori partenerul? Sau, invers, el nu iti acorda prea multa importanta si tu te simti amenintata de relatiile pe care le poate stabili online, fara stirea ta? Poate fi Facebook-ul un motiv de cearta intre parteneri, care poate conduce la o despartire sau divort?

facebook

Foto: theguardian.com

Autor: Claudia Ilies

Facebook reprezinta o amenintare pentru relatia voastra?

Potrivit unui studiu realizat de catre Universitatea din Boston, cunoscuta retea de socializare care ne mananca foarte mult timp zilnic, poate fi vinovata pentru dezechilibrul din cuplu. Persoanele care au conturi deschise pe Facebook sunt susceptibile de divort, mult mai mult decat cele care nu vor sa se inregistreze.

Iti poate pune Facebook relatia in pericol? Aceasta este intrebarea la care au vrut sa raspunda cercetatorii, daca pot exista corelatii intre divort si retelele de socializare. Exista deja dovezi in acest sens, publicate de site-ul Divorce-Online, care a explicat, in anul 2009 ca Facebook aparea in 989 de cereri de divort depuse dintr-un total de 5000.

Studiu SUA: cuplurile si Facebook-ul

Universitatea din Boston a realizat un studiu pentru a afla ce impact are Facebook asupra vietii de cuplu. Pentru asta, au fost colectate date din 43 de state americane, intre anii 2008 si 2010. De exemplu, in Texas, 32% dintre respondenti, inscrisi pe Facebook, se gandeau la divort, comparativ cu 16% dintre persoanele neinregistrate.

facebook telegraph co uk

Foto: telegraph.co.uk

Facebook stie daca vrei sa te desparti de partenerul tau

Potrivit cercetatorilor, Facebook se dovedeste un martor al problemelor existente in cuplu, reprezentand un indicator al neregulilor dintr-o relatie. Un cuplu care nu interactioneaza suficient, va gasi pe Facebook diverse modalitati de a-si petrece timpul si chiar de a intalni alte persoane. In ultimii ani, Facebook face concurenta severa site-urilor de matrimoniale.

Asadar, ai grija ce postezi sau cat timp dedici retelelor de socializare. Nu iti neglija partenerul, daca nu vrei sa ajungi la despartire sau divort.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *