Exercitii benefice pentru fiecare parte a corpului - Woman2woman.ro


Exercitii benefice pentru fiecare parte a corpului

By on December 4, 2012

mancare de post

Share Button

Toata lumea stie ca miscarea este sanatate curata, asa ca am pregatit pentru voi dar mai bine sa vedem ce exercitii trebuie sa facem pentru fiecare parte a corpului!

Autor: Ana Lupsa

Exercitii pentru gat

  1. Stand in picioare, sau chiar pe scaun, relaxata, cu spatele drept misca-ti capul catre stanga si dreapta atingand de fiecare data umarul cu urechea. Repeta de 10 ori.
  2. In pozitia initiala, roteste capul catre stanga de 5 ori apoi catre dreapta de acelasi numar de ori.
  3. In aceeasi pozitie, apleaca-ti capul in fata de 2 ori, apoi lasa capul pe spate de 2 ori. Repeta acest exercitiu de 5 ori, apoi fa acelasi exercitiu si pentru partea stanga si dreapta.

Exercitii pentru brate

  1. In pozitie verticala intinde bratul stang lateral pana la nivelul umarului, apoi lasa-l in jos, repeta de 10 ori, apoi fa acelasi exercitiu si pentru bratul drept, apoi cu ambele la fel.
  2. In aceeasi pozitie repeta acelasi exercitiu ca la punctul 1 doar ca ridici bratele in fata, pana la nivelul ochilor.
  3. Rotiti pe rand bratele drepte pe langa corp, de 8 ori in fata, de 8 ori in spate, apoi cu ambele brate la fel in fata si in spate. Apoi combinati miscarile: un brat il rotiti in fata, iar celalalt in spate (de 8 ori).
  4. Elicea. Cu bratul bine intins atingeti varful piciorului opus mainii, apoi cu cealalta mana la fel. Mareste ritmul pentru un efect mai bun. Repeta de 10 ori.
  5. Pentru punctele 1 si 2, pentru un efect mai bun, va recomand folosirea unor gantere sau a unor sticle de 500ml umplute cu nisip.

Exercitii pentru piept

 Pe podea pe spate intinsa, cu genunchii indoiti astfel incat pozitia sa fie relaxanta. Intinde bratele in care ai luat greutatile ca si cum ai vrea sa formezi o cruce. Ridica apoi bratele fara a le indoi, pana ajungi cu greutatile deasupra pieptului, apoi coboara bratele. Fa 15 astfel de ridicari in doua serii.

  1. Flotari. Stai in genunchi, sprijinita in palme, apoi lasa-ti trunchiul cat de jos poti tu , apoi repeta de 30 de ori. Acest exercitiu este bun atat pentru bust, cat si pentru brate, abdomen si picioare.
  2. Asezata, poate chiar in timpul emisiunii de televiziune preferata, indreapta spatele si apropie palmele in dreptul pieptului. Imagineaza-ti ca tii o minge intre palme, ca vrei s-o strangi, apoi s-o lasi sa revina la forma initiala. O serie de 20 astfel de miscari rapide la inceput, apoi din ce in ce mai lente, te ajuta sa-ti lucrezi si sa-ti tonifici muschii pectorali.

Exercitii pentru abdomen

1.     Stai pe spate, cu bratele sub fund. Tine picioarele drepte si ipite intinse pe sol. Ridica picioarele astfel incat talpile sa fie paralele cu tavanul, ca si cum ai face “lumanarea”. Apoi revino incet in pozitia initiala. Fa doua serii a cate 8 exercitii.

2.     Abdomene. Intinsa pe podea, cu mainile intinse deasupra capului ridica-te in fund facand si o extensie cand ajungi cu mainile sus, apoi revino.  Repeta de 30 de ori.

3.     Semi-abdomene. Aceeasi pozitie ca mai sus, doar ca bratele le tii la ceafa. Ridica trunchiul pana formezi un unghi de 45 grade, apoi revino. Aceste exercitii se fac intr-un ritm mai alert. Dupa 50 de semi-abdomene cu picioarele intinse, mai fa 50 si cu picioarele indoite.

4.     Aceeasi pozitie, cu bratele la ceafa si picioarele indoite, adu cotul la genunchiul opus. Dupa 20 de exercitii , schimba piciorul si cotul.

Exercitii pentru picioare

 1.     Stai intinsa pe partea dreapta, cu o mana la ceafa. Apoi ridica piciorul stang cat de sus poti tu, dar sa fie drept. Repeta de 20 de ori. Apoi acelasi exercitiu, dar cu piciorul indoit, tot 20 de exercitii. Intoarce-te pe cealalta parte si fa aceleasi exercitii si cu piciorul drept.

2.     In genunchi si sprijinita in palme, ridica piciorul in sus, mentinandu-l drept, apoi adu-l inapoi indoit. Repeta de 20 de ori, apoi repeta si aentru celalalt picior.

3.     In aceeasi pozitie ca la punctul 2, doar ca ridici piciorul indoit inspre partea laterala.Repeta de 20 de ori si cu un picior si cu celalalt.

4.     Pentru picioare ferme, alearga minim 15 minute fara oprire, alternand cu diverse exercitii: alergare cu picioarele in fata, in spate, cu picioarele lateral, sarituri ca mingea, extensii de pe un picior pe altul, mersul piticului, alergatul cu genunchii la piept, alergat in mod accelerat timp de minim un minut si alte exercitii de genul acesta.

Spor la treaba!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *