Esti pregatita pentru casatorie? - Woman2woman.ro


Esti pregatita pentru casatorie?

By on April 22, 2013
Share Button

casatorie - proaspat casatoritiCasatoria este un pas foarte important in viata fiecarei femei, insa, inainte de a lua aceasta hotarare trebuie sa fii sigura ca esti pregatita. Inainte de a imbraca rochia de mireasa si a lua decizia de a-ti petrece restul vietii alaturi de un barbat, trebuie sa iti pui niste intrebari. Asa ca ia o foaie de hartie si noteaza raspunsurile. 

Autor: Roxana Stefania Tudorache

Iata care sunt lucrurile de care trebuie sa fii sigura inainte de a te casatori: 

1. Care sunt sentimentele voastre?

Inainte de toate, trebuie sa afli care sunt sentimentele tale pentru el, dar si invers. Daca el este singura persoana alaturi de care te vezi in viitor, te trezesti si adormi cu el in gand si ii duci dorul atunci cand nu este langa tine, esti pe drumul cel bun, dar nu e suficient. Cel de langa tine trebuie sa iti inspire stabilitate si responsabilitatea, pentru ca viata de cuplu “cu acte” cere o maturizare de ambele parti.

2. Relatia voastra este stabila?

Va imaginati un viitor impreuna, planuiti vacantele din timp si va ganditi sa faceti achizitii comune? Va cunoasteti fiecare socrii si va intelegeti bine cu ei? Atunci inseamna ca totul duce spre un viitor comun.

3. Sunteti compatibili?

Este foarte important sa fiti compatibili pentru a reusi intr-o casnicie. Poate ca o perioada scurta de timp puteti sa ii acceptati partenerului unele defecte. Pe termen lung, insa, acestea va pot afecta relatia, ducand la certuri dese si poate chiar la o despartire. O casatorie reprezinta un angajament de convietuire pe termen lung, iar incompatibilitatea sotilor nu trebuie sa fie un motiv pentru destramarea acesteia. Tocmai de aceea ar trebui sa te asiguri ca sunteti intr-adevar compatibili si pregatiti pentru casatorie.

4. Cum va fi viata voastra dupa casatorie?

Daca nu locuiti impreuna de prea mult timp, e greu sa iti imaginezi cum va fi viata alaturi de persoana iubita. Poate stii ceea ce iti doresti, insa e posibil ca imaginea pe care o ai tu despre casnicie sa nu coincida cu cea a partenerului. Ati discutat inainte de a lua decizia de a va casatori despre cum va fi viata voastra dupa casatorie? Unde veti locui, cum va veti petrece timpul impreuna, care va fi programul vostru? Exista posibilitatea sa nu fie asa de usor cum v-ati imaginat si fiecare sa aiba asteptari diferite.

 5. Sunteti independenti din punct de vedere financiar?

In ce stadiu va aflati la capitolul financiar? Are fiecare dintre voi un job stabil, aveti propriii vostri bani? Sunteti amandoi multumiti de cariera pe care o aveti si de situatia voastra financiara? Daca nu, e posibil sa nu fiti 100% pregatiti pentru casatorie.

banner_delaco_relatii

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *