" > Durerile articulare sunt influentate de vreme? - Woman2woman.ro


Durerile articulare sunt influentate de vreme?

By on July 29, 2014
Share Button

de ce ne dor incheieturileCoincidenta sau nu, de fiecare data cand ploua sau vremea este urata, suferim din cauza durerilor articulare. Exista o credinta populara care spune ca tocmai ploaia le declanseaza. Este adevarat? La ce concluzie au ajuns specialistii?

Autor: Claudia Ilies

In ultima vreme, ploaia isi face aparitia pe neasteptate, aproape zilnic. Cu toate astea, daca ai dureri musculare sau de oase, nu este cazul sa le mai pui pe seama vremii nefavorabile. Rezultatele unui studiu efectuat in Sydney, Australia, la care au participat 1000 de persoane, concluzioneaza ca astfel de dureri nu sunt influentate de conditiile meteorologice.

Autorii studiului au tinut sub observatie persoanele care s-au adresat medicilor din cauza durerilor de spate. Apoi au studiat conditiile meteo din perioada in care acestia au suferit din cauza durerilor si au constatat ca nu au existat legaturi intre acestea.

In concluzie: temperatura, umiditatea, presiunea atmosferica, vantul sau precipitatiile nu sunt cauza durerilor si nici nu le influenteaza in vreun fel.

Conditiile meteo dificile ar putea influenta durerile

Doar rafalele de vant pot avea influente asupra durerilor de spate, dar intr-o masura mult prea mica pentru a fi considerate relevante in viata pacientilor. Totusi, cercetatorii subliniaza ca studiul a fost efectuat in Australia, o zona cu clima temperata si sunt de parere ca rezultatele ar putea fi diferite daca si conditiile meteo ar fi mai drastice.

Studii suplimentare vor fi efectuate pentru a demonstra impactul climei asupra simptomelor de artrita reumatoida si osteoartrita.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *