De ce ne pierdem memoria? - Woman2woman.ro


De ce ne pierdem memoria?

By on January 21, 2014

mancare de post

Share Button

memoriaIn fiecare zi suntem bombardati cu atat de multe informatii, incat pe unele le uitam. Cum putem reactiona cand avem o pierdere de memorie? Cum putem sa ne amintim? Deseori ne incarcam cu foarte multe informatii de care nu numai ca nu avem nevoie, dar practic deseori ne mai si incurca. Dintr-odata ne este greu sa ne amintim ce am facut primul lucru dimineata cand ne-am trezit, ori intr-o sedinta la munca, ori ce am facut cu cateva ore inainte. Medicamentele nu sunt accesibile pentru asemenea probleme. Este foarte indicat sa se ceara sfatul medicilor, pentru ca doar ei ar putea avea un raspuns clar pentru astfel de probleme.

Autor: Calatean Raluca Adriana

Este destul de greu, tinand cont ca de atunci au trecut cateva ore bune in care am vazut atatea reclame, atatea fete noi sau cunoscute, sau am vorbit cu atatea persoane, incat pe unele le-am uitat cand le-am intalnit a doua ora.

Nu putem fi selectivi cand vine vorba de ce sa tinem minte si ce nu. Uneori, pur si simplu nu depinde de noi sau pur si simplu se intampla. Insa sunt lucruri care depind de noi si la acelea doar noi putem lucra pentru a le perfectiona.

Creierul nostru are nevoie de anumite substante nutritive cat si de o oxigenare adecvata pentru a functiona cat mai bine si cat mai natural.

Persoanele care deseori au o gandire negativa au nevoie de fapte, date concrete pe care sa se poata baza pentru a-si face afirmatiile negative. Astfel simtul le este mult mai dezvoltat, iar acest lucru duce si la o memorie mai buna. Totodata, aceste persoane sunt mult mai atente la detalii decat persoanele optimiste.

Fa-ti o viata cat mai activa posibil, nu lucra niciodata fara a lua niste pauze bine meritate, odhneste-te suficient de mult pentru a fi energic in urmatoarele ore si incat sa poti incepe o zi noua si consuma cat mai multe alimente naturale, cat mai multe fructe si legume si minim 2 litri de apa pe zi.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *