Cum vor arata fotografiile din albumul vostru de nunta? - Woman2woman.ro


Cum vor arata fotografiile din albumul vostru de nunta?

By on February 2, 2013
Share Button

Toate pregatirile intra pe ultima suta de metri, toate detaliile sunt minutios analizate si stabilite. Dar exista inca un aspect extrem de important de care trebuie sa va ocupati: albumul cu fotografiile de nunta. Fotograful ales va surprinde cele mai frumoase momente ale celei mai importante zile din viata voastra, dar trebuie sa il ajutati sa va ofere amintiri de neuitat.

Autor: Claudia Ilies

787001_spring_wedding_1Am studiat cateva site-uri specializate in fotografia de nunta si am remarcat ca exista stiluri si preferinte diferite ale mirilor. In comparatie cu albumele parintilor nostri, care erau mai degraba statice, in ziua de azi tehnicile multiple reusesc sa surprinda atat de bine momentele importante incat privind fotografiile poti avea senzatia ca retraiesti evenimentul.

Am constatat o preferinta a mirilor pentru fotografiile sepia. Momente magice imortalizate pentru vesnicie in alb si negru. Adesea contin o pata de culoare pentru a scoate in evidenta un anumit detaliu al fotografiei. Fotografii sunt incantati daca primesc astfel de cereri din partea clientilor intrucat le ofera posibilitatea de a-si pune in valoare talentul, jucandu-se cu luminile si obtinand adesea efecte uimitoare. 1065338_lancio_del_riso_1

Unii prefera ca tot evenimentul sa fie redat sub forma unei povesti (tip reportaj jurnalistic) care sa surprinda instantanee de pe parcursul intregii zile cu accent pe detalii neobisnuite. Aceasta dorinta presupune o atentie sporita asupra detaliilor din partea fotografului si ii ofera posibilitatea de a se exprima, oferindu-ne o viziune inedita asupra evenimentului astfel incat cel care priveste fotografiile, chiar daca a participat la eveniment, sa fie surprins de o perspectiva la care nici nu s-a gandit. Tema nuntii este extrem de importanta in acest caz intrucat decoratiunile vor fi in centrul atentiei fotografului pentru a recrea atmosfera zilei respective.

741506_wedding_day_flower_girl_2In mod normal fotograful se axeaza pe pregatirile miresei, apoi pe ceremonia in desfasurare si poate va recurge la cateva fotografii in care sa apara invitatii ca parte a evenimentului. Dar daca vrei sa nu scape nimic, poti angaja un al doilea fotograf care sa fie mai liber si a carui sarcina va fi sa surprinda momentele unice si inedite ale nuntii voastre. El ar putea imortaliza momente care altfel ar fi putut trece neobservate: jocurile copiilor, pregatirile domnisoarelor de onoare, impodobirea salii de receptie, lacrimile varsate de cele mai emotive persoane prezente etc. Toate acestea pot recompune imaginea zilei pe care vrei sa o pastrezi vie in memoria voastra pentru totdeauna.

889161_wedding_daySi pentru ca este un eveniment unic in viata fiecarei femei, cu siguranta oricine isi doreste fotografii gen magazin de moda, care sa ii permita sa isi etaleze minunata rochie pentru alegerea careia a pierdut atat de mult timp, accesoriile, bijuteriile, buchetul de mireasa etc. O astfel de sedinta trebuie sa aiba loc intr-un decor aparte: ruinele unui castel, la malul marii, intr-un parc sau o gradina plina de flori.

O idee care te va ajuta sa obtii fotografii unice ar fi sa pui la dispozitia invitatilor o camera foto si sa ii lasi sa isi exprime creativitatea. Vei obtine cu siguranta un set de fotografii care te vor amuza de fiecare data cand vei avea chef sa le revezi.

1038218_kissDaca in ziua nuntii, care poate fi destul de agitata, iti doresti totusi sa te concentrezi asupra evenimentului, poti stabili cu fotograful o sedinta foto separata care sa aiba loc dupa terminarea ceremoniei si pentru care sa iti rezervi suficient timp astfel incat sa obtii fotografiile cele mai reusite.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *