Cum ingrijim cameliile
Camelia este o planta originara din Japonia si China. Culoarea cameliilor difera in functie de specia careia ii apartin. Exista 100 de specii si varietati: flori rosii striate cu alb, albe patate cu rosu sau de la alb imaculat pana la rosu purpuriu, trecand prin toate nuantele.
Inflorirea
Plantele destinate infloririi se tin incepand cu lunile februarie-martie la o temperatura de 10-12 grade C. Temperatura va fi crescuta progresiv, putin cate putin, pana ce va ajunge la 18 grade. Acest lucru ar trebui sa intample in cateva saptamani. In tot acest timp, plantele se vor feri de lumina puternica si se vor mentine umede.
Lastarii
Imediat ce lastarii si-au incetat vegetatia, plantele vor fi ferite de umezeala, pentru a contribui la formarea bobocilor. Este starea asa-zisa de uscaciune. Se va mentine aceasta stare pana cand la varful lastarilor se va observa umflarea bobocilor. Cu cat uscaciunea plantei se va intretine cu mai multa atentie (fara a se risca pierderea ei), cu atat se vor obtine mai multi muguri floriferi transformati din muguri foiosi. In mod natural, fara aceasta metoda planta nu ar inflori cand este tanara, ci doar la maturitate.
Bobocii
Odata cu aparitia bobocilor se incepe udarea, treptat, pana se ajunge la un udat normal. Abia in acest stadiu plantele se vor aerisi (tot treptat), pentru ca planta sa se obisnuiasca atat cu temperatura, cat si cu umiditatea naturala. Dupa scoaterea lor in aer liber, plantele vor fi ferite de soare sub umbrare. Schimbarile bruste de umiditate sau, uneori, numai rasucirea pot provoca pierderea bobocilor.
0 comments