Cum sa salvezi spatiu daca stai intr-o garsoniera - Woman2woman.ro


Cum sa salvezi spatiu daca stai intr-o garsoniera

By on septembrie 2, 2022

mancare de post

Share Button

Daca tocmai te-ai mutat intr-un apartament micut sau intr-o garsoniera insa nu iti doresti sa ai sentimentul de spatiu inchis si aglomerat, trebuie sa apelezi la cateva artificii care te vor ajuta sa dai senzatia de mai mult loc. Aceste trucuri sunt accesibile, nefiind foarte costisitoare si vor oferi un aspect placut si modern garsonierei tale.

Chiar daca scopul principal este de a salva cat mai mult spatiu, nu trebuie sa neglijezi aspectul camerei. O garsoniera in care iti doresti sa facei si spatiu de dormit, si sufragerie separata poate arata impecabil daca tii cont doar de cateva sfaturi. 

Acasaconstruct.ro ti-a pregatit o lista cu tips and tricks pentru o garsoniera spatioasa si moderna, iata ce trebuie sa faci!

Mobila in culori cat mai asemanatoare

De prefarat, atunci cand alegi mobila pentru garsoniera ta, desi incerci sa delimitezi spatiul cat mai bine, tot este in esenta o sngura camera. Astfel ca trebuie sa te asiguri ca atat piesele din coltul destinat sufrageriei, ca si cele din dormitor se potrivesc si creeaza un tablou impreuna. 

Daca vrei sa luminezi si sa deschizi camera, poti opta pentru mobile in culori neutre sau alba, nu vei da niciodata gres. Desigur, ai nevoie de o pata de culoare in casa, astfel ca poti opta pentru o canapea sau un fotoliu statement intr-o culore care sa dea mai multa viata incaperii. 

Oglinzi

Un truc care iti va face garsoniera sa para mult mai spatioasa este amplasarea oglinzilor. Cum bine stim, oginzile ofera senzatia de spatiu, facand camera da para mult mai mare decat este. Poti pune oglinzi pe pereti sau chiar sa alegi un dulap de haine al caror usi sunt confectionate doar din oglinzi. Daca ai si o baie mica, poti opta pentru o oglinda mai mare sau chiar pe tot peretele, cu siguranta nu vei mai avea impresia unui bai inghesuite. 

Mobilierul trebuie sa stea lipit de perete

Fiecare piesa de mobilier trebuie sa fie cat mai aproape de perete. Daca vrei lasa spatiu intre canapea si perete, camera ta va arata chiar si mai mica decat este si neincapatoare. Opteaza pentru un pat in colt, o canapea cat mai mica si un fotoliu si incearca sa nu pui foarte multe lucrui in mijlocul camerei. 

Minimalismul

Atuci cand locuiesti intr-o garsoniera, minimalismul este cheia. Renunta la toate obiectele si piesele de care nu ai nevoei si care au doar rolul de a fi expuse, fara sa aiba o insemnatate. Minimalismul te va ajuta atat sa ai o casa mai curata, care da impresia de ordine in permanenta, dar vei si invata sa apreciezi mai mult prezentul si sa nu ramai ancorat in trecut. Cu siguranta nu avem nevoie de toate lucrurile pe care le depositam acum in casa, deci, de ce sunt acolo?

Integreaza in dulapuri si sertare organizatoare pentru fiecar ebiect. Depoziteaza in acestea lucrurile de care nu ai intotdeauna nevoie sau care nu au adus un plus in esteticul apartamentului si lasa la vedere doar cateva obiecte. Ideal ar fi sa ai la indemana obiectele pe care le folosesti zilnic si sunt absolut necesare si doar cateva obiecte de decor precum carti, reviste, plante sau rame.

Mobila cu picioare 

Un truc care poate sa ofere o si mai mare senzatie de spatiu este utilizarea obiectelor de mobilier cu picioare in detrimentul celor care nu lasa deloc spatiu pana la podea. Pentru noi acestea par mult mai discrete si vom avea impresia insant ca sufrageria este mai mare si mai spatioasa. 

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *