Cum sa mananci mai sanatos in 3 pasi simpli – Woman2woman.ro

Cum sa mananci mai sanatos in 3 pasi simpli

By on March 25, 2019
Share Button

Iti doresti sa mananci mai putin sau mai sanatos, insa nu ei reusit pana acum? Nu trebuie sa te invinovatesti, ci organizeaza-te mai bine si fa-ti un plan in cativa pasi simpli. Daca vrei sa mananci mai sanatos, ai nevoie de un program simplu, dar si sa respecti cateva puncte clare.

Iata ce sa faci ca sa mananci mai sanatos

1. Inlocuieste alimentatia nesanatoasa cu mancarea sanatoasa, gustoasa si aratoasa

Daca iti e greu sa renunti la dulciuri sau la mancarea procesata si de tip fast-food, nu iti propune sa renunti de tot, pentru ca iti va fi greu. Prima regula din procesul de renuntare la alcool (valabil la dependente, in general) spune ca trebuie sa iti iei angajamentul ca pentru 24 de ore sa nu te mai atingi de obiectul dependentei.

La fel se procedeaza si pentru renuntarea la obiceiurile nesanatoase cum ar fi mancarea nesanatoasa ori fumatul. Nu trebuie sa promiti ca nu vei mai face asta niciodata. Niciodata inseamna mult timp, insa 24 de ore e ceva ce poti si tu accepta ca fiind realizabil. Ulterior, tot ce trebuie sa faci este sa impingi cat mai mult aceasta perioada, dar sa o faci cat mai usoara cu putinta.

Asadar, daca vrei sa renunti la mancarea nesanatoasa si sa it schimbi obiceiurile in bine, propune-ti ca de 24 de ore sa eviti orice preparat nesanatos, adica mancarea la care vrei sa renunti. Asta include atat mancarea de tip fast-food, foarte grasa, prajita, dar si dulciurile procesate.

Insa, pentru ca renuntarea sa fie mai usoara, te poate ajuta sa inlocuiesti alimentele nesanatoase cu unele sanatoase, gustoase si aratoase.

Daca nu stii sa gatesti, inspira-te din retetele video de pe youtube.

2. Fa o promisiune

Una dintre tehnicile manipularii spune ca o persoana care promite in fara unui grup de oameni ca va face un anumit lucru, are sanse foarte mari sa indeplineasca promisiunea.

Asadar, spune-le apropiatilor si prietenilor tai ca ai decis sa adopti un spil de viata sanatos si tine-te de cuvant.

In plus, sa discuti deapre asta cu cei apropiati ii va face si pe ei atenti la ce iti ofera si, cu siguranta vor incerca sa te sustina si sa fie alaturi de tine in acest demers. Insa, chiar si fara sustinerea lor, nu uita ca o promisiune e o promisiune si trebuie respectata.

3. Fa-ti un blog de retete sanatoase

Un blog culinar te poate ajuta sa iti atingi tinta mai repede.

Acest punct imbina, de fapt, mai multe: 1. blogul e o promisiune in sine, 2. te vei bucura de sustinerea si implicarea celor care iti citesc blogul si cauta sa aiba o alimentatie sanatoasa, 3. vei avea ocazia si datoria fata de cititorii tai sa gatesti sanatos.

Prin urmare, daca intr-adevar iti doresti sa mananci mai sanatos, acestea sunt doar cateva idei care te pot ajuta sa iti atingi scopul.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *