Cum poti prelungi viata unui buchet de flori? - Woman2woman.ro


Cum poti prelungi viata unui buchet de flori?

By on mai 1, 2016

mancare de post

Share Button

Sa oferi un buchet de flori este intotdeauna o placere si o mare bucurie pentru cel care il primeste. Dar, adesea bucuria dureaza prea putin! Nu putem pastra pentru totdeauna buchetele de flori care ne plac, dar le putem prelungi ciclul de viata, pentru a ne bucura de florile primite pentru o perioada mai lunga. 

flori-viewhdwall.com

Iti doresti sa pastrezi un buchet de flori mai mult timp? Afla ca poti face asta fara prea mult efort.

Florile vor fi pastrate in aceeasi vaza, plasata poate chiar in acelasi loc, pe toata durata vietii lor. Chiar daca in aparenta florile arata inca proaspete, imediat ce ai primit buchetul trebuie sa tai coditele florilor si sa le separi din buchet, astfel incat sa nu mai stea stranse si legate, cum le-ai primit. Daca sunt multe, le poti separa in buchetele mai mici, pe care le poti pune in mai multe locuri din casa.

Pentru a te asigura ca tin mai mult, poti adauga o pastila de aspirina efervescenta in vaza. Acest gest le va ajuta sa isi pastreze prospetimea, astfel incat sa te bucuri de ele pentru mult mai mult timp.

Culege florile la momentul potrivit pentru a le pastra mai mult timp 

Daca florile de care vrei sa te bucuri sunt culese chiar de tine, din gradina proprie, trebuie sa inveti sa le tai la momentul potrivit: de preferinta dimineata sau seara, cand sunt mai proaspete si nu in timpul zilei, in special in zilele calduroase si insorite. Daca culegi florile intr-un moment in care au nevoie de apa pentru ca sufera din cauza caldurii, nu vor tine prea mult. Dar, daca le culegi dimineata, florile sunt fresh pentru ca au avut toata noaptea la dispozitie pentru a trage din sol apa necesara hidratarii.

Stadiul de inflorire este foarte important, de asemenea. Daca le culegi inainte de deschidere, este posibil chiar sa nu se mai deschida pentru ca vor fi lipsite de nutritienti si nu vor gasi puterea necesara pentru a deschide bobocul de floare. Daca sunt culese prea tarziu, atunci cand deja petalele incep sa se decoloreze sau se se deterioreze la extremitati este clar ca nu vor mai tine mult si se vor scutura destul de repede. Cel mai bun moment pentru a le culege este atunci cand floarea este intredeschisa, cand petalele sunt inca stranse si frumos colorate, dar nu se afla in stadiul de mugur.

10 sfaturi pentru un buchet de lunga durata

Curata bine vaza in care vrei sa asezi buchetul de flori, pentru a te asigura ca distrugi toate microorganismele.

1. Fie ca ai un buchet de flori cumparat de la florarie, fie l-ai cules din gradina, scurteaza tijele cu 2 cm, inainte de a aseza florile in vaza. Trebuie sa folosesti un cutit bine ascutit si nu foarfeca pentru a evita sa zdrobesti tulpina; taie in diagonala pentru a mari suprafata de absorbtie. Procedura trebuie efectuata sub un jet de apa, pentru a preveni formarea bulelor de aer in interiorul tijei.

2. Pentru florile culese din arbusti infloriti, precum liliacul, trebuie sa strapungi tija in lungime, pentru a favoriza patrunderea apei.

3. Strange si arunga toate frunzele care ar putea sa cada in apa.

4. Umple vaza cu apa de la robinet la temperatura camerei si adauga pudra nutritiva (pe care o poti achizitiona de la florarie) sau solutie pentru conservarea florilor taiate. Mai poti adauga o lingurita de zahar sau bicarbonat de sodiu.

5. Cantitatea de apa: anumite flori precum lalelele nu prefera sa fie inundate si trebuie sa pui apa in vaza doar 5 cm si sa completezi pe masura ce este absorbita de flori. Pentru trandafiri, vaza trebuie astfel umpluta, incat doua treimi din inaltimea tijelor sa se afle in apa.

6. Aseaza o bucata de carbune in apa, pentru a o impiedica sa stagneze.

7. Vaza cu flori trebuie asezata intr-un loc protejat de soare, curenti de aer si caldura. Noaptea, orice buchet de flori trebuie pastrat intr-o camera racoroasa.

8. La fiecare doua zile, tijele trebuie scurtate cu inca 1,5 cm, pentru a indeparta capatul care poate impiedica sa patrunda apa la flori.

9. Apa din vaza trebuie schimbata in fiecare zi, pentru ca bacteriile care se formeaza pot provoca putrefactia prematura.

10. Daca un buchet de flori trebuie transportat, inainte de plecare trebuie pastrat intr-un loc umbros, ferit de curenti. Daca florile vor fi expuse la soare in timpul transportului nu vor rezista prea mult. Daca transportul dureaza mult, infasoare-le in hartie umezita in partea de jos.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *