Cum mentii ca noua mobila de bucatarie - Woman2woman.ro


Cum mentii ca noua mobila de bucatarie

By on August 31, 2015
Share Button

Mobila de bucatarie are nevoie de intretinere permanenta pentru a arata ca noua, chiar daca au trecut ceva ani de la achizitionare. Cum nu stai prea bine cu bugetul si nu iti permiti sa o schimbi, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa o intretii eficient, astfel incat sa arate mereu ca atunci cand ai cumparat-o. 

Autor: Claudia Ilies

Cum mentii ca noua mobila de bucatarie

Cum mentii ca noua mobila de bucatarie

Cum mentii ca noua mobila de bucatarie

De ce se face mereu mizerie in bucatarie

Din cauza expunerii repetate la caldura, la murdarie si grasime, mobila de bucatarie poate fi usor deteriorata si murdarita. Cu timpul, mobila de bucatarie isi poate pierde stralucirea si poate deveni mai putin placuta vederii. Pentru a evita ca acest lucru neplacut sa se intample, trebuie sa iti faci timp sa o ingrijesti in mod regulat, actiune care te va ajuta sa o pastrezi in conditii bune pentru mult mai mult timp.

In magazine poti gasi multe produse pentru curatenie, speciale pentru intretinerea mobilierului. Este important sa alegi produsul potrivit pentru modelul tau de mobila de bucatarie.

Ingrijire externa

Aceasta este principala modalitate de intretinere a mobilei de bucatarie la care trebuie sa recurgi regulat:

-mobila de bucatarie trebuie curatata periodic la exterior, cu ajutorul unui detergent usor (sau a sapunului lichid) si a apei caldute. Astfel vei putea inlatura murdaria si petele de grasime. Inainte ca mobilierul sa se usuce, sterge-l repede cu o carpa curata.

Daca mobila de bucatarie nu a fost curatata de ceva vreme, ai nevoie de un detergent usor care va scoate petele care se formeaza, in special in cazul lemnului.  In aceasta situatie, trebuie sa folosesti produse de curatenie special concepute pentru a scoate petele de pe mobila de bucatarie.

De retinut: inainte de a trece la treaba, testeaza produsul ales pe un colt ascuns, pentru a te asigura ca detergentul nu este prea tare si nu vei deteriora suprafata mobilierului.

Ingrijire interioara

Inainte de a te apuca de curatenie, scoate toate obiectele depozitate in dulapuri si sertare. Spala interiorul cu ajutorul unei carpe inmuiate in apa calduta si detergent. Clateste cu apa curata si sterge bine cu o alta carpa curata si uscata.

Pentru ca mai pot exista diverse resturi cazute din pungi, poti utiliza un aspirator inainte de a te apuca de spalat. Dupa ce ai terminat curatenia, poti dubla peretii interiori cu ajutorul unor foi de hartie sau alt material si astfel poti pastra curatenia si evita zgarieturile. Daca folosesti dubluri din cauciuc, acestea pot fi spalate cu usurinta, deci sunt de preferat hartiei.

Protectie impotriva umiditatii si a luminii

Cand faci curatenie, evita folosirea buretilor pentru ca risti sa provoci daune permanente mobilierului, precum zgarieturi sau decolorari.

Pentru bucatarie, se recomanda folosirea unor jaluzele, care sa protejeze mobila de bucatarie impotriva expunerii directe la razele solare, care pot afecta culoarea mobilei.

Ascunde semnele si zgarieturile

Anumite semne nu mai pot fi inlaturate, chiar daca ai facut tot posibilul sa nu apara. Cum nu mai exista solutii pentru a scapa de ele, ceea ce mai poti face acum este sa le ascunzi, folosind mina unui creion de aceeasi culoare cu a mobilei.

Poti incerca sa gasesti markere speciale pentru astfel de situatii. Acestea pot fi furnizate de catre producatorii de mobila de bucatarie.

Retine: intretinerea si curatenia nu te vor costa mult, daca o vei face regulat. Urmeaza aceste sfaturi si vei putea sa te bucuri mult timp de lucrurile care iti sunt dragi si nu vei fi nevoita sa cauti solutii pentru a le inlocui.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *