Cum ingrijesti un ten acneic - Woman2woman.ro


Cum ingrijesti un ten acneic

By on April 7, 2014
Share Button

Cum ingrijesti un ten acneicDaca tenul tau este acneic trebuie sa ii acorzi o atentie sporita, iar curatarea poate fi dificila. Este important sa adopti tehnicile corecte, astfel incat sa nu iti agresezi pielea si sa eviti inflamatiile.

Autor: Claudia Ilies

Cum ingrijesti un ten acneic

Curatarea si exfolierea corespunzatoare unui tel acneic

Oricat ai vrea sa cureti cat mai mult posibil, nu trebuie sa folosesti produse care se pot dovedi agresive pentru tenul tau. Rezultatul poate fi dezastruos daca nu utilizezi produse corespunzatoare: pielea se va simti agresata si va continua sa secrete sebuum pentru a se proteja. Foloseste un gel de curatare purificator si evita lotiunile prea astringente.

Daca tenul tau este gras si cu anumite imperfectiuni, solutia nu este gomajul frecvent. Se recomanda utilizarea unui exfoliant delicat, care sa nu incurajeze pielea sa secrete sebuum. In cazul acneei severe, nu vei exfolia tenul mai mult de o data pe saptamana si obligatoriu, dupa scrub, vei aplica o masca hidratanta.

Cum ingrijesti un ten acneicTratamente adaptate pentru fiecare tip de ten gras, inclusiv acneic

Cel mai important gest atunci cand te confrunti cu astfel de probleme este alegerea corespunzatoare a produselor pentru curatarea tenului. In al doilea rand, un bun reflex pe care trebuie sa il adopti este ingrijirea zilnica pentru curatare, purificare si echilibrarea pielii.

Pentru pielea cu seboree fluenta vei folosi o crema matifianta care va actiona asupra secretiei de sebuum, atenuandu-l.

Pentru tenul cu seboree retentionala, crema folosita trebuie sa regleze secretia de sebuum, dar si sa purifice si sa protejeze pielea impotriva microbilor. Poti conta si pe suplimentele alimentare, care actioneaza asupra pielii, ingrijindu-o din interior.

Exista si situatii in care tenul poate fi o combinatie a celor descrise anterior. In acest caz, poti apela la sfaturile unui specialist in domeniu pentru a descoperi tipul de ingrijire adaptat nevoilor specifice.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *