Cum alegem mobila de bucatarie - Woman2woman.ro


Cum alegem mobila de bucatarie

By on February 29, 2016
Share Button

Amenajarea bucatariei inseamna in primul rand alegerea mobilei de bucatarie: dulapuri, scaune, masa, sertare etc. Alegerile tale trebuie sa tina cont de necesitatile practice, estetice si bugetul disponibil. Iata cateva sfaturi pentru alegerea mobilei de bucatarie.

Cum alegem mobila de bucatarie

bucatarie portocalie home designing com

Este destul de greu de estimat cat te va costa amenajarea unei bucatarii, deoarece pretul final depinde de foarte multe criterii: dimensiunea camerei, alegerea materialelor, depinde cat de sofisticata vrei sa fie mobila de bucatarie si de serviciile pe care ti le ofera magazinul de la care cumperi: montaj, transport etc.

O bucatarie liniara va fi mai usor de amenajat decat una in forma de U, L sau o insula. Dar inainte de a te fixa asupra unui model este mult mai important sa iti stabilesti bine bugetul pe care nu il poti depasi si sa iti stabilesti clar obiectivele: doresti sa achizitionezi o mobila de bucatarie gata configurata care se va incadra in spatiul de care dispui sau vei apela la serviciile unui profesionist care iti va crea o mobila de bucatarie special pentru tine.

Criterii practice si estetice

Mobila de bucatarie trebuie aleasa in functie de marimea dulapurilor. Trebuie sa alegi materiale care pot fi intretinute cu usurinta, care sunt rezistente la socuri si la pete.

Daca nu vrei sa cheltuiesti foarte mult pentru a avea o bucatarie functionala, poti opta pentru cele gata facute, disponibile in magazinele de specialitate.

In ceea ce priveste partea estetica, mobila de bucatarie trebuie aleasa in functie de atmosfera pe care vrei sa o creezi.

Optiuni de cumparare: bucatarie tip kit, tip asamblabila sau personalizata

Mobila de bucatarie tip kit: este formula cea mai economica. Este cu cel putin 30% mai ieftina decat una personalizata, materialele folosite nu sunt scumpe iar functionalitatea este similara oricarei bucatarii. Principala motivatie pentru achizitionarea unui astfel de model este pretul, acest tip de bucatarie situandu-se printre cele mai vandute. Elementele bucatariei se vand demontate, iar responsabilitatea montajului si a transportului iti revin. Vei economisi timp, deoarece nu este conditionata de montaj si livrare, astfel ca te poti bucura de ea foarte repede.

Principalul avantaj in reprezinta costul scazut. Dezavantajul este ca trebuie sa te pricepi sa o montezi; pentru unii poate fi o placere, pentru altii un chin. Evident, poti alege sa platesti pentru serviciul de montaj.

Un material, un stil pentru mobila de bucatarie 

Mobila bucatarie otel inoxidabil

Daca vrei sa ai o bucatarie cu aspect modern, alege mobila din otel inoxidabil, material recunoscut pentru rezistenta, greutate redusa si aspectul igienic. Acest tip de mobila de bucatarie arata bine si este foarte practica.

Melamina este de asemenea un material simplu si rezistent.

Daca vrei sa ai un model rustic trebuie sa alegi mobilier din lemn, acest model fiind din ce in mai cautat. Ai la dispozitie o gama larga de materiale: fag, stejar, mesteacan sau pin. Poti combina mobilierul din lemn cu sticla sau inox.

Mobila aleasa da tonul amenajarii bucatariei tale. Alege mobila de bucatarie si materiale care reflecta stilul si personalitatea ta.

Mobila de bucatarie in functie de tara

Stim foarte bine ca exista diferente culturale si chiar si modelele de bucatarii sunt diferite. Daca vrei sa creezi un spatiu care sa iti reflecte personalitatea si preferintele, poti alege intre stilul italian, francez, englez, german, spaniol sau marocan.

Stilul francez, pentru o bucatarie traditionala artistica Stilul chic se va reflecta in principal prin folosirea unei mobile  de bucatarie personalizata, proiectata de mesteri cu inalta calificare, la care se va adauga o tenta moderna.

Stilul scandinav intr-o bucatarie eleganta si primitoare: mobila este de multe ori de culoare alba, luminata de un plan de lucru cu nuante clare și naturale, din lemn de culoare deschisa.

Stilul german pentru o bucatarie in acord cu ultimele tendinte ale tehnologiei. Frumusetea si puterea sunt cuvintele cheie ale mobilierului.

Stilul spaniol intr-o bucatarie luminoasa și spatioasa : mobilierul tau va fi colorat, functional si rafinat.

Bucataria in stil englezesc: contemporan elegant: mobila de bucatarie este de obicei realizata din lemn, este inteligenta si spatioasa.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *