Coafuri par scurt - Iata cum au evoluat acestea in ultimii 100 de ani - Woman2woman.ro


Coafuri par scurt – Iata cum au evoluat acestea in ultimii 100 de ani

By on March 6, 2018

mancare de post

Share Button

Coafuri pe par scurt cu mai bine de 100 de ani? In niciun caz! Mult timp s-a considerat ca parul lung este specific femeilor si, pana acum cca 100 de ani, nici nu se concepea ideea ca o femeie sa isi taie parul! Odata cu trecerea timpului, insa, moda s-a schimbat si standardele de frumusete au cunoscut modificari, coafura si felul in care este tuns parul, fiind si ele adaptate si inovate continuu. Se observa si faptul ca tendintele au oscilat si au revenit deseori la trecut, moda inspirandu-se si revenind la tendintele mai vechi.

 

Inceputul coafurilor pentru par scurt

Inceputul parului scurt este marcat unde va dupa epoca victoriana, probabil prin anul 1920. Pana atunci femeile au purtat parul lung, ridicat in crestetul capului in cocuri si coafuri complicate, indelung elaborate! Desigur, ele erau dificil de realizat, dar si de purtat.

Treptat s-a trecut la coafurile mai simple, dar tot pe par lung. S-a renuntat la cocurile complicate si s-au simplificat considerabil decoratiile folosite pentru par.

Ajungem astfel prin anii ’20, cand moda se schimba radical, atat in vestimentatie cat si in coafuri, si apar tunsorile pe par scurt, decolorat cu peroxid de sodiu sau vopsit cu henna.

Insa, daca este sa fim si mai rigurosi cu istoria coafurilor pe par scurt, vom merge si mai in urma, la anul 1915 cand dansatoarea Castle Bob a aparut, pentru prima data pe o scena, cu o coafura pe par scurt! Tunsoarea a creat senzatie si, din acel moment, multe tinere, din motive practice, dar nu numai, au inceput sa isi tunda parul. Tunsoarea, care nu micsora cu nimic feminitatea, a capatat teren an dupa an.

 

Tunsoarea bob

Tunsoarea bob are si ea aproape 100 de ani. La inceput a fost dreapta, acoperea in totalitate urechile si avea bretonul un pic mai sus de sprancene. De atunci si pana in prezent, aceasta tunsoare a cunoscut inovatii, astazi bretonul fiind asimetric si urechile, deseori, lasate libere. Dar ea si-a pastrat farmecul si feminitatea. Probabil nu exista femeie care sa nu fi incercat, la un moment dat, tunsoarea bob! Mai putem mentiona ca, odata cu aparitia tunsorii bob au aparut si primele produse profesionale pentru vopsirea parului.

 

Onduleurile

Anii ’30 marcheaza o inovatie in domeniul coafurilor prin aparitia onduleurilor pe par scurt. Cunoscute ca onduleurile Marcel, ele ieseau discret din palarii, sporind misterul si feminitatea. Cinematografia si-a avut si ea rolul ei in promovarea onduleurilor pe par scurt datorita actritelor Joanne Crawford si Greta Garbo. Elegante si indraznete, onduleurile pe par scurt puneau si mai bine in evidenta linia gatului, sporind cu mult feminitatea si misterul celei care le purta. In aceeasi perioada au aparut plasa pentru par si bigudiurile.

 

Tapaj

Tapajul apare prin anii ’50, cand erau promovate coafurile infoiate, sau bufante! Ele se puteu realiza foarte bine pe un par mediu sau scurt si, datorita volumului obtinut prin tapare, au venit cu avantajul ca parul se putea aranja cu usurinta in toate modurile dorite.

 

Anii ‘80

Anii ’80 marcheaza inceperea  experimentelor indraznete pe par scurt, cu bucle sau fara bucle! Incep sa capete teren tunsorile baietesti si tunsorile Punk. Se folosesc tot mai mult produsele pentru fixarea parului si culorile vii, aproape stridente.

 

Anii 2000

Iata-ne ajunsi la perioada in care totul este permis! Acum devin la moda tunsorile periuta, tunsorile cu breton oblic si ceafa rasa si suvite colorate in nuante incredibile! Sunt la mare cautare tunsorile asimetrice care combina zonele rase cu parul de lungime scurta sau chiar medie. O alta inovatie in categoria tunsorilor pe par scurt o reprezinta cele pe par drept, baietesti, cu radacinile ridicate cu produse de fizare a parului. Tunsorile par a nu mai avea limite acum, extravagantele fiind permise si la moda!

Mai multe despre coafurile pe par scurt si ce se poarta anul acesta gasesti in aceasta pagina.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *