Ciupercile, alegerea ideala pentru dieta ta - Woman2woman.ro


Ciupercile, alegerea ideala pentru dieta ta

By on septembrie 30, 2014

mancare de post

Share Button

ciuperciDaca este toamna, este vremea ciupercilor. Intrucat au putine calorii si foarte multe vitamine, se potrivesc perfect cu dieta ta si ofera savoare preparatelor tale.

Autor: Claudia Ilies

Ciupercile, alegerea ideala pentru dieta ta

Ne aflam in plin sezon al ciupercilor, asa ca trebuie sa ne bucuram de ele, incluzandu-le in meniul nostru. Fii sigura ca ele se potrivesc perfect intr-o dieta de slabit pentru ca sunt bogate in apa, vitamine, glucide, minerale si elemente nutritive care pot fi asimilate cu usurinta de catre organism.

Ciupercile pot fi consumate fie marinate, fie murate, pe gratar, fierte sau ca ingredient in diferitele tale preparate culinare.

Care sunt avantajele oferite de ciuperci

Ciupercile contin vitamine precum vitamina C, vitamina PP, vitamina B1, vitamina B2, dar si fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier, sodiu, clor, caroten, urme de cupru, iod, arseniu si zinc.

Ciupercile pot fi asimilate unei bucatarii sanatoase si lejere, potrivite sa te ajute sa scapi de cateva kilograme in acest sezon!

Sunt foarte scazute in calorii, doar 15 kcal la 100 de grame dar bogate in fibre, care ajuta la buna functionare a organismului.

Daca vrei sa slabesti, ai grija sa nu folosesti prea multe grasimi la prepararea mancarii. De asemenea, nu prelungi excesiv timpul de preparare pentru a nu pierde vitaminele si substantele nutritive. Ai grija sa le mesteci bine!

Ciupercile iti permit sa reduci consumul de sare. Scazute in sodiu (8 mg la 100 de grame), poti conta pe ele daca esti nevoita sa tii un regim scazut in sare. Ciupercile dau savoare preparatelor, fara sa mai fii nevoita sa adaugi sare, asa cum trebuie sa faci daca consumi carne, orez, paste sau cartofi.

Sunt potrivite pentru regim pentru ca nu exista colesterol in continutul lor, iar prezenta glicogenului in ciuperci (caracteristica a regnului animal) face ca acestea să fie considerate “carne vegetala”.

Anumite ciuperci pot fi consumate crude. Le poti pastra pentru cateva zile in frigider, inainte de a le consuma. Pentru prepararea supelor sau a unor sosuri speciale, poti utiliza excesul de apa lasat de ciuperci.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *