Ciorba de perisoare ardeleneasca (VIDEO) – Woman2woman.ro

Ciorba de perisoare ardeleneasca (VIDEO)

By on February 26, 2019
Share Button

Una dintre cele mai apreciate si cautate ciorbe este ciorba de perisoare. Poate si pentru ca e extrem de satioasa si nu mai ai nevoie de un alt fel principal sau poate doar pentru ca e extrem de gustoasa. Ciorba de perisoare ardeleneasca contine o serie de ingrediente simple, insa rezultatul e unul deosebit. O mancare gustoasa si satioasa, apreciata de toata lumea.

De ce ciorba de perisoare ardeleneasca? Pentru ca e recunoscut faptul ca in Ardeal se manca nu doar mai gras, ci cu multa smantana. Astazi, insa, vom inlocui smantana cu iaurt gras, cremos. Daca nu ai sti ca e iaurt, nici nu ti-ai da seama ca nu e smantana. E o varianta putin mai dietetica. Sigur, mult spus avand in vedere ca e o ciorba cu carne de porc.

Ciorba de perisoare ardeleneasca, cu iaurt
Ciorba de perisoare ardeleneasca, cu iaurt

Ingrediente ciorba de perisoare ardeleneasca

Daca te intrebi ce mancare poti face din carne tocata, ciorba de perisoare poate fi un foarte bun raspuns, mai ales ca e o reteta simpla. Iata de ce ingrediente ai nevoie:

Ingrediente ciorba de perisoare
Ingrediente ciorba de perisoare

-cca 850 grame de carne tocata (amestec porc si vita)

-2 morcovi mari

-o felie mare de telina

-un pastarnac

-1-2 cepe

-un ardei rosu sau chiar doi

-un ou

-doua linguri rase de orez

-sare si piper supa gust

-leustean proaspat de congelat

-iaurt

-pasta de rosii (optional)

Cum preparam ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare este una dintre acele mancaruri traditionale romanesti pe care le pregatim oricand cu placere si le consumam cu pofta.

Perisoare reteta

Reteta de perisoare e simpla. Perisoarele sunt simplu de pregatit si sunt preparate din carne tocata. Ai nevoie doar de: carne tocata (amestec porc si vita), o ceapa (curatata, spalata) data pe razatoare, sare, piper, un ou, doua linguri rase de orez (spalat). Amesteci toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena. Apoi, iei cate putina compozitie (cam cat o nuca sau chiar mai putina) si formezi perisoarele, adica bilute asemanatoare cu niste chiftele.

Cand formam perisoarele e nevoie sa ne mai udam mainile din cand in cand, de aceea iti poti pregati un bol cu apa, in care sa iti mai inmoi palmele din cand in cand. Asta te va ajuta sa nu te mai lipesti de compozitie pentru perisoare si sa le poti modela mai usor.

Cand sunt gata modelate, aseaza perisoarele pe farfurii sau pe o tava si treci mai departe la pregatirea legumelor pentru ciorba de perisoare.

Perisoare reteta
Perisoare reteta

Pregatirea legumelor pentru ciorba de perisoare

Legumele se curata de coaja si se spala, apoi se dau pe razatoare. Cand sunt gata, se pun intr-o oala cu apa si sare si se dau la fiert. Cand incep sa fiarba, dupa ce au data deja in clocot, se da focul la minim si se adauga perisoarele. Cu cca 5-10 minute inainte ca ciorba de perisoare sa fie gata, se adauga si leusteanul in oala.

Ciorba de perisoare se poate servi cu smantana (in cazul nostru, am ales sa inlocuiesc smantana cu iaurt) si ardei iute. Delicios!

Reteta video pentru ciorba de perisoare ardeleneasca

Daca nu stii inca modul in care poti prepara supa de perisoare, in retata video de mai jos vei gasi toate informatiile de care ai nevoie: ingrediente, reteta perisoare, mod de preparare, servire.

Vezi reteta video pentru ciorba de perisoare, un preparat simplu si gustos, insa nu foarte rapid. O gasesti mai jos.


Mai multe retete video gasesti pe contul nostru de youtube, Retete Culinare Woman2woman

Pe canalul nostru de youtube vei gasi si alte retete cu carne tocata, precum cartofi umpluti sau chiftele cu surprize. Chiar daca acestea nu sunt preparate traditionale romanesti, cu siguranta ca si aceste preparate din carne tocata iti vor placea.

Daca preferi retetele scrise, in pagina Retete culinare gasesti cele mai populare si cautate retete de mancare.

Pofta buna!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *