Chipsuri din morcovi - Woman2woman.ro


Chipsuri din morcovi

By on martie 1, 2014

mancare de post

Share Button

chipsuri de morcoviO varianta mai sanatoasa la chipsurile din comert sunt cele de casa, realizate din diferite legume, inclusiv din morcovi. Poate nu ai auzit pana acum de chipsurile din morcovi, insa pot fi delicioase daca le pregatesti corect si le poti rontai la orice ora. Chiar daca sunt de preferat morcovii cruzi, pentru ca iti ofera toate elementele nutritive de care dispun, chipsurile reprezinta alternativa sanatoasa la cele de cartofi, care sunt pline de grasime si E-uri.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente:

Morcovi

Cum preparam chipsurile:

Curata morcovii, spala-i si usuca-i intr-un prosop. Apoi taie-i in felii lungi si cat se poate de late. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la foc foarte mic, pana cand se usuca. Feliile trebuie sa aiba spatiu intre ele si sa nu fie lipite unele de altele sau asezate unele peste altele. Trebuie sa fie cat mai rasfirate, pentru a se usca mai usor.

Va trebui sa verifici destul de des morcovii, pentru ca trebuie lasati cat sa se usuce si nu pana se ard. Iar limita dintre bine urcat si ars poate fi abia sesizabila.

In cazul in care ai preferinte pentru anumite arome, ii poti condimenta cu sare, boia, piper sau chili.

chipsuri de morcovi

Ii poti consuma ca atare, impreuna cu sosuri de usturoi cu iaurt sau cu orice sos dens.

Pofta buna!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *