Cele mai frecvente greseli in manichiura si pedichiura - Woman2woman.ro


mancare de post

Cele mai frecvente greseli in manichiura si pedichiura

By on October 25, 2013
Share Button

manichiura si pedichiuraO femeie care se respecta stie ca din rutina de ingrijire nu pot lipsi o manichiura si o pedichiura bine realizate. Nu degeaba se spune ca mainile sunt cartea de vizita a unei persoane. Pentru a nu da gres, nu trebuie sa cheltui o avere la saloanele de înfrumusetare. Este suficient sa tii cont de anumite aspecte carora probabil ca nu le dai importanta cuvenita. Astfel, vei putea evita greselile in manichiura si pedichiura.

Autor: Florentina Florea

Cele mai frecvente greseli in manichiura si pedichiura pe care trebuie sa le eviti

1. Uiti sa dezinfectezi trusa de manichiura

Ca oricare alte unelte de infrumusetare care intra in contact cu pielea ta, instrumentele care te ajuta la infrumusetarea unghiilor trebuie dezinfectate periodic, cu ajutorul alcoolului sanitar. Celelalte produse (de exemplu: despartitoarele de degete) se spala cu sapun antibacterian.

2. Folosesti produsele pe baza de acetona

Ar trebui sa renunti la ele, deoarece nu fac altceva decat sa iti usuce unghia. Incearca sa le inlocuiesti cu produse pe baza de uleiuri si esente care au aceleasi efecte, dar care nu iti afecteaza sanatatea unghiilor.

3. Iti pilesti agresiv unghiile

Acest procedeu le face sa se exfolieze mai usor, sa se rupa. De aceea, este indicat sa folosesti miscari usoare, intr-un singur sens, iar pila sa fie una de calitate.

4. Te ranesti cand iti tai cuticulele

Exista o forfecuta speciala pentru aceasta operatiune, dar inainte de asta, trebuie sa inmoi mainile in apa calduta. Altfel, risti sa te alegi cu o infectie pe masura.

manichiura si pedichiura

5. Iti cureti suprafata unghiei cu obiecte ascutite din metal

Acestea pot zgaria unghia, pot forma santuri care duc la exfolierea, ruperea sau chiar inflamarea acesteia.

6. Aplici oja direct pe unghie

Ceea ce nu stiai este faptul ca, in acest mod, contribui la pigmentarea si ingalbenirea unghiei. Ca sa eviti acest lucru, e bine sa folosesti prima data o baza de protectie.

7. Preferi nuantele inchise sau tipatoare

Este recomandat sa alternezi nuantele ojei. Cu cat folosesti o oja mai inchisa la culoare, cu atat unghia se pigmenteaza mai repede si mai intens. O solutie de efect este lacul incolor.

8. Nicio zi fara oja

Unghiile tale trebuie sa respire, cel putin o zi pe saptamana. De altfel, daca suprapui pe unghie mai multe straturi de oja, nu faci decat sa o deshidratezi si sa o ingalbenesti, cu timpul.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *