Ce sa nu ii spui niciodata soacrei tale – Woman2woman.ro

Ce sa nu ii spui niciodata soacrei tale

By on July 13, 2015
Share Button
nora si soacra goodenoughmother com

Foto: goodenoughmother.com

Relatiile nora-soacra pot fi complicate, din cauza ca una incearca sa isi impuna rolul in cadrul familiei, iar cealalta nu vrea sa fie in niciun caz exclusa.  Chiar daca, aparent exista intelegere, exista anumite reguli nescrise care pastreaza relatiile in conditii bune.

Autor: Claudia Ilies

Relatiile dintre nora si soacra nu sunt intotdeauna cele mai bune. Insa, daca nu vrei ca antipatia fata de soacra sa iti afecteze relatia cu sotul, trebuie sa ai grija sa pastrezi aparentele si sa tii cont ca anumite lucruri nu trebuie sa i le spui soacrei niciodata:

Esti intotdeauna binevenita la noi

Politica usilor intotdeauna deschise poate avea efecte adverse. Daca va spuneti ca va veti oferi sprijinul reciproc, indiferent de situatie, si apoi, din diverse motive, nu va veti putea tine promosiunile, dezamagirile vor interveni si relatiile pot deveni tensionate.

Nu ti-am cerut parerea

Daca soacra incearca sa iti dea mereu sfaturi, incearca sa nu o contrazici si sa faci ca tine. Incearca sa intelegi ca intentiile ei sunt bune, doar ca stilul ei de viata nu se potriveste cu al tau si ea nu poate sa inteleaga de ce tu alegi sa actionezi intr-un anumit fel.

Daca nu cedeaza si incearca sa se impuna, roaga-l pe sotul tau sa discute cu ea, dar evita sa te certi tu cu ea.

De ce nu ti-ai invatat fiul sa…

Multe sotii dau vina pe soacre pentru anumite neajunsuri ale relatiei cu sotul.  Nu vei corecta comportamentul sotului tau, reprosandu-i mamei lui ca nu l-a invatat sa faca anumite lucruri sau se se poarte intr-un anumit fel. Desi ti se pare mai simplu sa gasesti un vinovat, mai bine este sa discuti cu sotul tau si sa ii explici chiar tu ce anume astepti de la el.

Suntem prea ocupati si nu avem timp sa te vizitam

Soacra doreste sa va vada mai mult decat iti doresti tu, dar tu nu ai intotdeauna timp sau chef sa o vizitezi. Ceea ce nu trebuie sa faci este sa ii spui tare si raspicat ca nu ai timp de ea. Incearca sa planifici vizitele, chiar daca nu vei reusi sa ajungi. Cu siguranta va intelege daca nu vei putea ajunge ori de cate ori ai promis.

Este mai bine sa vorbeasca fiul tau cu tine

Incerci sa eviti contactul cu socrii si transmiti totul prin intermediul sotului. Aceasta nu este o atitudine potrivita care sa pastreze o relatie fara tensiune si probabil nu va fi nici pe placul sotului tau.

Sper sa mostenesc…

Chiar daca ti-ai dori ca anumite lucruri care apartin parintilor sotului tau sa revina familiei tale, nu este potrivit sa discuti despre eventuale mosteniri, pentru ca transmiti mesaje neplacute.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *