Ce sa faci de Anul Nou pentru a-ti atrage norocul pentru 2016 - superstitii despre Anul Nou - Woman2woman.ro


mancare de post

Ce sa faci de Anul Nou pentru a-ti atrage norocul pentru 2016 – superstitii despre Anul Nou

By on December 30, 2015
Share Button

Nu toata lumea crede in superstitii si nu toti le respectam. Cu toate acestea, atunci cand respectarea lor nu necesita un mare efort si e suficient sa ne rezumam la o singura zi din an pentru a ne asigura, conform acestora, bunastarea si linistea pentru intregul an, nu e rau sa tinem cont de superstitii. Iata care sunt cele mai comune dintre ele si cum se spune ca ne ajuta sa ne asiguram un an plin de noroc.

Autor: Mihaela Dinu

Ce sa faci de Anul Nou pentru a-ti atrage norocul (superstitii):

Superstitii legate de cum ne imbracam de Anul nou

lenjerie rosie1. De Revelion, poarta lenjerie rosie. Se crede ca aceasta atrage norocul in dragoste si nu numai. Daca nu crezi in superstitii, poarta lenjeria rosie din simplul motiv ca iti poate da o stare placuta si te va face sa fii mai indrazneata si mai sexy.

Superstitii legate de alimentatie

2. Imediat dupa ora 12 noaptea mananca peste. Pestele se spune ca aduce bani si prosperitate pentru noul an, datorita solzilor care seamana cu banii. Nu esti o persoana supertitioasa? Consumul de peste e indicat in orice meniu sanatos. Asadar, de ce sa nu incepi cu el?

3. Consuma fructe si legume rotunde si mici, precum struguri, fasole, mazare sau linte. Acestea se aseamana cu banii si se spune ca, daca le consumi de Anul Nou sau in prima zi a anului nou, vor aduce prosperitate. Nu crezi in superstitii? Prima zi a anului e perfecta pentru a stabili in linii mari dieta sanatoasa pentru noul an. Si lintea, fasolea sau fructele sunt sanatoase si iti vor aduce aportul de vitamine si elemente nutritive de care corpul tau are nevoie.

4. Nu e bine sa mananci carne de pasare in prima zi a noului an. Se spune ca asa cum pasarile scurma si imprastie pamantul, asa va fi imprastiat si se va risipi si norocul celor care consuma carne de pasare pe 1 ianuarie. Curcanul este singurul permis, deoarece, spre deosebire de celelalte pasari, acesta nu are obiceiul sa scurne si este considerat mai strangator.

5. E bine sa ai 12 feluri de mancare, pentru a te asigura ca vei avea mancare pe masa in toate cele 12 luni ale noului an.

fasoleStrugurilinte

Superstii legate de bani

6. La trecerea dintre ani e bine sa ai bani in buzurare. Si nu in buzunarul gecii sau in poseta, ci chiar in buzunarul hainelor pe care le porti in acel moment. Acest lucru se spune ca va contribui la posperitatea ta.

7. Nu intra cu datorii in noul an, pentru ca vei avea probleme cu banii tot anul.

8. Pe 31 decembrie si 1 ianuarie nu e bine sa maturi si sa arunci gunoiul. Asa cum arunci gunoiul, asa iti vei arunca si norocul, spune o superstitie.

9. Pe 1 ianuarie nu e bine sa dai nimic din casa si nici sa nu faci cheltuieli.

Superstitii legate de invitati si petrecere

Ce sa faci de Anul Nou pentru a-ti atrage norocul pentru 2016 - superstitii despre Anul Nou

Foto: bemorecreative.me / Ce sa faci de Anul Nou pentru a-ti atrage norocul pentru 2016 – superstitii despre Anul Nou

10. Nu plange si nu te certa cu altii de Revelion. Prima zi a anului e bine sa fie o zi cat mai vesela si se spune ca astfel iti va merge tot restul anului.

11. Prima persoana care iti va trece pragul in prima zi din noul an ii va influenta tot anul pe cei care locuiesc in acea casa. Se spune ca persoanele blonde, roscate sau fara par aduc ghinion, iar cele brunete aduc noroc.

12. Mai mult decat atat, se spune ca e bine ca prima persoana care iti intra in casa pe 1 ianuarie sa fie un barbat si nu o femeie. Conform traditiilor populare, se crede ca barbatii aduc noroc, in vreme ce femeile aduc ghinion.

13. Persoana pe care o vei saruta prima la trecerea dintre ani iti va fi si cea mai apropiata in tot restul anului. Asadar, nu uita sa iti saruti partenerul prima data si apoi poti felicita si pupa si restul invitatilor.

14. Zgomotul este si el necesar in noaptea dintre ani. Se spune ca zgomotul alunga spiritele rele. Asa ca, daca vrei sa dai o petrecere, muzica si rasetele invitatilor cu siguranta vor alunga spiritele rele.

Superstitii legate de munca

15. Si daca prima zi a anului se spune ca defineste intregul an, cel mai bine e ca pe 1 ianuarie sa faci macar cate putin din ceea ce iti place, dar si sa muncesti acar foarte putin. Se spune ca facand in aceasta zi ceva ce are legatura cu munca ta iti va aduce noroc pe plan profesional.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *