Cartofi gratinati, cu branza Delaco si marar


Cartofi gratinati, cu branza Delaco si marar

By on aprilie 4, 2013

mancare de post

Share Button

cartofi gratinatiCartofii gratinati, cu branza Delaco si marar vor aduce mirosul primaverii in bucataria ta. Amestec de branza cu smantana si cascaval delicios, cartofi copti si verdeata, acestea sunt ingredientele retetei cartofilor de primavara, pe care pur si simplu ii vei manca de fiecare data cu placere.

Autor: Mihaela Dinu

Prepara aceasta reteta atunci cand vrei un fel de mancare consistent si delicios, dar si usor de pregatit. In plus, reteta necesita doar cateva ingrediente si costul total al unei portii este foarte mic.

Ingredientele necesare pentru cartofi gratinati:

– 1 kg cartofi
– o cutie de branza cu smantana (Ceva fin – Delaco)
– 150 g cascaval Sofia (Delaco)
– o legatura de marar
– sare (dupa gust)
– piper (dupa gust)

Timp de preparare: 45 minute

Cum preparam cartofi gratinati

Curata cartofii de coaja, spala-i bine si taie-i felii. Apoi pune-i intr-un vas de yena, presara peste ei putina sare si piper si pune-i in cuptorul incalzit in prealabil. Cartofii se gatesc timp de 30-35 de minute la 175 de grade. Dupa primele 20 de minute, intoarce cartofii pe cealalta parte pentru a se coace bine pe ambele parti. Apoi mai lasa-i la cuptor 10-15 minute.

Intre timp, amesteca branza cu smantana Ceva fin de la Delaco, cascavalul ras Sofia si mararul rupt in bucatele mici. Imediat ce cartofii sunt gata, toarna compozitia aceasta peste ei avand grija ca amestecul sa acopere integral cartofii si sa nu ramana spatii libere. Daca vei folosi suficienta cantitate din amestecul de branza cu smantana, cascaval si marar si il distribui astfel incat sa acopere toti cartofii, atunci cand cartofii gratinati vor fi gata, vei obtine o compozitie compacta, din care vei putea taia bucati extrem de aspectuoase.

Dupa ce ai turnat compozitia, mai lasa cartofii la cuptor timp de 7-12 minute, pana cand se topeste cascavalul si capata din loc in loc o nuanta aurie.

Cartofii gratinati pot fi serviti calzi, cu salata de vara sau rosii.

cartofi gratinati

Pofta buna!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *