Cartofi copti, cu sunca si cascaval afumat – Woman2woman.ro

Cartofi copti, cu sunca si cascaval afumat

By on May 7, 2013
Share Button

Cartofii coptiCartofi copti, cu sunca si cascaval afumat, cu sunca si cascaval afumat sunt usor de gatit, apetisanti si satiosi. Cu siguranta nu e prima reteta de cartofi copti pe care o gatesti, insa, combinati cu sunca si cascaval, nu vor mai reprezenta o simpla garnitura, ci un fel principal de mancare, hranitor si delicios.

Aceasta modalitate de a gati cartofii te va scuti de prepararea a inca unui fel de mancare. Poti pregati cartofii copti, cu sunca si cascaval afumat atunci iti doresti o mancare rapida pentru familia sau invitatii tai.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente pentru 4 portii:

– 12 cartofi mijlocii
– 12 felii de sunca
– 12 felii de cascaval afumat
– frunze de patrunjel sau leustean
– sare si piper

Timp de preparare: 45 de minute

Numar portii: 4 portii a cate 3 cartofi copti, umpluti cu sunca si cascaval afumat

Cum preparam cartofi copti, cu sunca si cascaval afumat:

Cartofii se curata de coaja, se spala si de taie in doua, pe lungime. Apoi, se condimenteaza cu sare si piper si se pun la copt, in cuptorul incins la 175 de grade. Se coc 20-25 de minute pe o parte, apoi se intorc si se mai lasa 15-20 de minute, pentru a se coace si pe cealalta parte. Cand sunt gata, se unesc cate doua jumatati de cartofi, intre care se aseaza o felie de sunca si una de cascaval. Se fixeaza cu o scobitoare si se mai dau la cuptor 3-4 minute, pana cand sunca se coace putin iar cascavalul se topeste si se prelinge pe felia de sunca. Apoi, se orneaza fiecare cartof cu o frunza de leustean sau patrunjel.

Cartofii copti, cu sunca si cascaval se servesc cat sunt calzi. Pot fi combinati cu o salata, cu mujdei ori sos de usturoi.

cartofi copti

 

Pofta buna!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *