Carnati de casa – Woman2woman.ro

Carnati de casa

By on January 25, 2018
Share Button

Daca vrei sa fii sigura ca mananci carnati fara chimicale si conservanti, poti opta sa ii pregatesti singura, chiar la tine acasa. Trebuie doar sa cumperi ingrediente necesare pentru carnati de casa si sa treci la treaba. De asemenea, asigura-te ca ai si o masina de tocat carne si o teava speciala pentru carnati. Acestea pot fi gasite in hypermarket sau in magazinele de profil.

Reteta Carnati de casa

carnati de casa

carnati de casa

Ingrediente pentru carnati de casa

– 6 kilograme de compozitie (80% carne de porc si 20% slanina)

– 15 grame de sare per kilogram

– 6 grame de piper per kilogram

– 10 grame de boia dulce per kilogram

– 25 grame de usturoi per kilogram

– cca 10 metri de intestine (mate) de porc

Din aceasta compozitie vor rezulta cca 8 metri de carnati.

Cum preparam carnati de casa

Carnea si slanina se taie cuburi cu latura de cca 3 cm. Pentru macinare va trebui folosesti sita mai mare de la masina de tocat.

Usturoiul se curata, se spala si apoi se zdrobeste. Peste usturoi se adauga sarea si o lingura de apa rece. Se amesteca bine pana cand se topeste sarea. Amestecul se adauga la compozitia de carne si slanina tocata, impreuna cu piperul si boiaua dulce. Se framanta bine intreaga compozitie, pentru ca ingredientele sa se amestece foarte bine si sa nu ramana cocoloase de carne si condimente. Framantatul trebuie sa dureze macar 10 minute.

Dupa omogenizarea compozitiei, aceasta se gusta si se mai potriveste de sare, daca e cazul. De asemenea, se pot face 2-3 chiftelute din compozitie, chiftelute care se vor praji in putin ulei si ulterior se gusta acestea. Daca mai e nevoie de sare sau alte condimente, se vor adauga cele necesare.

Intestinele se spala in apa calduta, pentru a se inlatura sarea si mirosul. Ulterior, acestea se vor mai clati putin cu apa rece.

carnati de casaApoi, se monteaza teava pentru carnati la masina de macinat, se trage cate un intestin pe teava (cca 1-1,5 metri) si se trece la umplerea lor.

Dupa umplere, carnatii se inteapa de 4-5 ori cu un ac, pentru a se elibera aerul care se gaseste in ei. Carnatii se leaga la ambele capete, fie facandu-se nod intestinului, fie cu o bucata de ata.

Dupa ce sunt gata, carnatii se lasa la scurs. acestia se pot consuma fie uscati, afumati, dar si proaspeti, fierti, prajiti sau la cuptor.

Pofta buna!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *