Canicula: cum profitam de aerul conditionat fara sa racim - Woman2woman.ro


Canicula: cum profitam de aerul conditionat fara sa racim

By on June 30, 2017
Share Button

Daca temperaturile sunt caniculare nu putem sa le suportam fara a da drumul aerului conditionat. Dar acesta nu ne face intotdeauna bine, avand adesea consecinte neplacute pentru sanatate. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te bucuri de racoarea oferita de climatizare, fara sa racesti.

Nu exista nicio indoiala, de acum incolo vom avea de suportat multe zile si nopti de canicula. Pentru a te proteja impotriva temperaturilor care pot fi resimtite ca depasind chiar 40°C , nu e deloc complicat: trebuie sa te hidratezi corespunzator, sa umidifiezi corpul de mai multe ori pe zi si sa mananci suficient. Draperiile trebuie trase pe timpul zilei, pentru a impiedica soarele sa iti incalzeasca excesiv locuinta, iar tu trebuie sa petreci cat mai mult timp in locuri umbrite si racoroase.

Din cauza caldurii excesive, avem tendinta de a cobori cat mai mult temperatura aparatelor de aer conditionat. Este aceasta cea mai buna idee pentru a ne proteja impotriva zilelor in care este canicula? Climatizarea este modalitatea cea mai eficienta si comoda de a evita efectele caldurilor excesive. Dar, adesea, climatizarea creeaza neplaceri.

Aerul conditionat, riscuri pentru sanatate

Desi afara temperaturile sunt extrem de ridicate, tie iti curge nasul si te doare in gat. Stii si de ce ti se intampla asta: din cauza diferentelor de mai mult de 10°C dintre interior si exterior. Aceste diferente pot cauza infectii respiratorii precum rinite, angine sau sinuzite, dureri de cap sau iritatii la nivelul ochilor, deoarece aerul din spatiile climatizate este uscat.

De regula, afectiunile din sfera ORL sunt foarte des intalnite in timpul verii si de regula sunt cauzate de climatizare. Acorda atentie reglarii corespunzatoare a temperaturii aerului conditionat pentru a evita problemele de sanatate.

Aerul reciclat din incaperi poate favoriza alergiile, in cazul celor mai sensibili. Si de aici, o serie de probleme de sanatate.

Sfat: in masina sau la birou trebuie sa ai intotdeauna o esarfa sau un pulover care sa te protejeze. Astfel vei evita sa iti fie prea frig atunci cand functioneaza aerul conditionat si nu vei resimti atat de brutal diferentele de temperatura intre interior si exterior.

Aerul care sufla deasupra noastra ne poate cauza dureri de cap si musculare. La locul de munca, daca ai sensibilitate, nu ezita sa soliciti mutarea din locul respectiv, inainte de a te imbolnavi.

Canicula: cum ne protejam?

Nu este recomandat sa existe o diferenta de temperatura mai mare de 8°C intre cea din interior si exterior. Asadar, daca afara sunt 35°C, se recomanda reglarea aerului la o temperatura de 27°C in interior. In general, instalarea aerului conditionat la domiciliu nu ar trebui sa fie cea mai buna solutie pentru a te feri de valurile de canicula, dar in fapt, aceasta este solutia la care apeleaza oricine.

Pentru acasa, daca nu esti prea sensibila, te poti racori cu ajutorul unui ventilator, cu apa rece de la congelator sau racind lenjeria de pat inainte de a merge la culcare.

Indiferent de situatie, in perioadele de canicula si nu numai, pe primul plan trebuie sa fie hidratarea!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *