Balet LIVE de la Royal Opera House Londra Sezonul 2014-2015 – Woman2woman.ro

Balet LIVE de la Royal Opera House Londra Sezonul 2014-2015

By on September 10, 2014
Share Button

The Light Cinema ne propune o noua stagiune ce contine patru spectacole sublime de balet transmise in direct.

the light cinema

Sezonul se deschide cu senzualul spectacol de balet MANON al lui MacMillan pe 16 octombrie 2014.

Joi  16 Octombrie 2014 / Ora 21:15
MANON
Kenneth MacMillan | Jules Massenet | Balet in 3 acte
Durata: 2h 35m (include 2 pauze)

Manon Lescaut este o tanara foarte frumoasă care insa cade prada coruptiei morale a secolului 18 din
Paris. Kenneth MacMillan readuce povestea lui Manon la viata, cu baletul sau, care evoca brutalitatea si decadenta descrise in romanul lui Abbe Prevost, precum si caracterul slab al lui Manon sfasiata intre dragostea pentru poetul Des Grieux si apriga ei dorinta pentru bani si atentie.

Distributia de personaje complexe include pe insensibilul Monsieur GM, cuceritorul Jailer, fratele strengaresc al lui Manon, Lescaut si amanta lui cocheta. Insa nucleul acestui balet este reprezentat de duetele create de MacMillan pentru Manon si Des Grieux, fiind unele dintre cele mai intense coregrafii realizate vreodata din punct de vedere a emotiilor transmise si a incarcarii erotice.

Manon  Marianela Nunez / Des Grieux  Federico Bonelli / Orchestra Royal Opera House / Coregrafie  Kenneth MacMillan / Dirijor  Barry Wordsworth / Design  Nicholas Georgiadis / Lumini  John B. Read

Marti 16 Decembrie 2014 / Ora 21:15
ALICE IN TARA MINUNILOR
Christopher Wheeldon | Joby Talbot | Balet in 3 acte
Durata: 2h 55m (include 2 pauze)

Baletul lui Christopher Wheeldon bazat pe cartea lui Lewis Carroll este o poveste exuberanta
care prezinta o distributie de personaje pe care le veti recunoaste instantaneu, printre care: un palarier nebun, un iepure alb morocanos si o irascibila regina de cupa. Wheeldon, impreuna cu compozitorul Joby Talbot si designerul Bob Crowley, au creat un balet de familie autentic in spiritul clasic atat de mult iubit.

Fidelii spectacolelor de balet care apreciaza parodia rezultata din greselile intentionate incluse in alte lucrari celebre – de exemplu, exista o parodie a Trandafirului Adagio din baletul „Frumoasa din padurea adormita” cu tarte cu gem in loc de flori – vor descoperi ca acest balet este mai presus de toate o realizare geniala in stil caraghios a lumii de vis a lui Carroll ce ofera o uimitoare coregrafie, o coloana sonora vesela, colorata precum si o ingenioasa magie a scenei.

Alice  Lauren Cuthbertson / Jack/The Knave of Hearts  Federico Bonelli / Orchestra Royal Opera House /
Coregrafie  Christopher Wheeldon / Design  Bob Crowley / Muzica   Joby Talbot / Dirijor  David Briskin

Marti 17 Martie 2015 / Ora 21:15
LACUL LEBEDELOR
Marius Petipa si Lev Ivanov | Pyotr Il’yich Tchaikovsky | Balet in 4 acte
Durata: 3h (include 2 pauze)

Lacul lebedelor, cu siguranta cel mai mare balet romantic al tuturor timpurilor, evoca povestea captivanta a unei
femei frumoase transformata intr-o lebada, si este un tribut sfasietor adus puterii dragostei.  Lacul lebedelor este o sinteza perfecta intre coregrafie si muzica si, desi Ceaikovski nu a trait sa-l vada devenind un succes, primul sau balet este acum sinonim cu baletul in sine, inspirand generatii intregi de dansatori si integrandu-se in cultura populara.

Din primele zile ale Baletului Vic-Wells, Lacul lebedelor a fost unul dintre spectacolele de referinta ale Royal Ballet. In crearea acestei productii, Anthony Dowell a avut ca scop revenirea la o versiune autentica a coregrafiei create de marele Marius Petipa si Lev Ivanov pentru Teatrul Mariinsky in 1895.  Designul Yolandei Sonnabend reda Curtea Imperiala a Rusiei din acea perioada printr-un amestec inspirat de acuratete istorica si fantezie gotica.

Scenele de judecata din Actul I si Actul III au o stralucire intunecata inradacinata in stilul opulent al lui Carl Faberge, in timp ce faimoasele actele “albe” de pe malul lacului sunt bogate in ceata, umbre si lumina lunii.

Orchestra Royal Opera House / Dirijor Boris Gruzin / Coregrafie Productie Anthony Dowell  Marius Petipa si Lev Ivanov / Design Yolanda Sonnabend / Coregrafie aditionala Frederick Ashton si David Bintley

Marti 5 Mai 2015 / Ora 21:15
FIICA PROST PAZITA
Frederick Ashton | Ferdinand Herold | Balet in 2 acte
Durata: 2h15m (include 1 pauza)

Baletul final al lui Frederick Ashton este una dintre creatiile sale cele mai pline de bucurie, inspirata de
dragostea sa pentru mediul rural Suffolk. Se bazeaza pe un balet francez din anul 1828 si muzica a fost
adaptata de catre John Lanchbery dupa coloana sonora originala de Ferdinand Herold.

Fiica prost pazita (La Fille mal gardee) a fost un succes rasunator la premiera sa in 1960 si a ramas un spectacol favorit in cadrul repertoriului Royal Ballet. La Fille afiseaza unele dintre cele mai virtuoase coregrafii ale lui Ashton – pasiunea tinereasca a lui Lise si iubitului ei, Colas,  este exprimata intr-o serie energetica de pas de deux.

Baletul este presarat  artistic cu umor de calitate si cu un adevarat vartej de pui dansatori, gardieni morocanosi si
pretendenti ignoranti. Ashton incorporeaza in coregrafia sa, intr-un mod afectuos, elemente de dans populare nationale de la un dans Lancashire clog la un dans maypole, transformand baletul La Fille mal gardee (in ciuda titlului sau) in cea mai empatica lucrare englezeasca. Designul colorat al lui Osbert Lancaster sustine si intareste spiritul robust al productiei.

Orchestra Royal Opera House/ Coregrafie  Frederick Ashton / Dirijor  Barry Wordsworth
Biletele se  pot rezerva/achizitiona de la casele de bilete Sau ONLINE: www.lightcinemas.ro

Tarif:
General: 55 lei
Elevi/Studenti/Pensionari: 40 lei

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *