Aperitive tematice: Vine barza! - Woman2woman.ro


Aperitive tematice: Vine barza!

By on May 24, 2013
Share Button

Tu cum ii anunti pe cei apropiati ca esti insarcinata? O metoda simpla ar fi sa ii inviti la masa si sa le oferi aperitive haioase… si tematice. Body pentru bebe, realizat din cascaval, ursuleti, carucior pentru copii sau sandvisuri Boy/Girl, acestea sunt cele mai potrivite aperitive pe care le poti oferi invitatilor tai atunci cand le vei spune ca vine barza. Iti venim in ajutor cu o noua reteta: “Aperitive tematice: Vine barza!”

Autor: Mihaela Dinu

aperitive tematice - vine barza

Ingrediente:

– cascval afumat Delaco
– sascaval Sofia
– felii de somon afumat (crud)
– felii de sunca
– ardei rosu
– masline
– ceapa verde
– paine

Cum pregatim aperitive tematice – vine barza:

Ursuleti de cascaval

Peste o felie de cascaval afumat Delaco aseaza o feliuta subtire de somon afumat (crud). Apoi, foloseste o forma speciala pentru biscuiti (forma de ursulet) pentru a taia cat mai multi ursuleti de cascaval afumat cu somn. Foloseste cate doua bucatele mici de masline pentru a realiza ochii fiecarui ursulet.

Ursuletii baieti vor fi accesorizati cu fulare din cozi de ceapa, in vreme ce fetitele vor avea la gat fundita din ardei rosu.

Body pentru bebelusi

Daca nu ai o forma speciala pentru body, poti folosi un cutit obisnuit. Un body e foarte usor de sculptat in cascaval si va reprezenta un aperitiv gustos si haios. Poti folosi felii foarte subtiri din frunze de ceapa pentru a orna body-ul.

Sandvis boy/girl

Ai nevoie de o felie de paine, peste care asezi o felie de cascaval si o felie de somon afumat (crud). Formeaza, apoi, literele care alcatuiesc cuvantul boy, respectiv girl, folosind masline – pentru boy, respectiv ardei rosu – pentru girl. Apoi aseaza literele in ordine pe fiecare dintre sandvisuri, formand astfel mai multe sandvisuri cu boy si altele cu girl. Apoi da o forma frumoasa sandvisurilor, folosindu-te de cutit pentru a inlatura marginile inestetice ale painii sau ale casvalului si a feliilor de somnon.

Carucior pentru copii

Taie un cascaval Delaco pe jumatate si scoate miezul din una dintre jumatati. Aceasta va reprezenta cosul caruciorului. Apoi taie jumatatea plina in doua. Una dintre aceste doua bucati va fi partea superioara a caruciorului. Scoate miezul si din aceasta bucata de cascaval, apoi aseaz-o peste cos. Inveleste caruciorul cu o felie de sunca, iar pentru roti foloseste cercuri de ardei rosu, masline si cascaval.

aperitive tematice - vine barzaPofta buna!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *