Aparatul dentar: cum stii cand ai nevoie de el - Woman2woman.ro


Aparatul dentar: cum stii cand ai nevoie de el

By on mai 11, 2023

mancare de post

Share Button

Aparatul dentar poate fi o necesitate medicală pentru persoanele care suferă de probleme dentare, în special în cazurile în care dinții sunt înghesuiți sau aliniați incorect. Aparatul dentar poate ajuta la recăpătarea aspectului normal al danturii, precum și la îmbunătățirea funcționalității maxilare și la prevenirea problemelor ulterioare, cum ar fi cariile și problemele gingivale.

Cum știi dacă ai nevoie de aparat dentar?

Principalele semne că ai nevoie de un aparat dentar pot fi înghesuirea dinților, creșterea dinților într-o poziție incorectă sau o mușcătură incorectă. Înghesuirea dinților poate îngreuna curățarea cavității bucale, sporind riscul de apariție a cariilor și a altor afecțiuni dentare. Pe de altă parte, malocluzia (sau mușcătura incorectă) poate provoca probleme cu alimentația și poate duce la uzura prematură a dinților. Creșterea dinților într-o poziție incorectă, fără corecție, poate duce la probleme mai grave pe termen lung, cum ar fi afecțiuni ale maxilarului și ale articulațiilor temporomandibulare.

Care este tipul de aparat dentar de care ai nevoie?

Alegerea tipului de aparat dentar pentru fiecare caz în parte depinde de problemele dentare și maxilare specifice ale fiecărui pacient. Există mai multe tipuri de aparate dentare disponibile, fiecare cu propriile lor avantaje și dezavantaje. În prezent, cele mai utilizate aparate dentare sunt aparatul dentar fix (aparat dentar metalic, ceramic sau din safir), împreună cu aparatul dentar Invisalign și cu aparatul dentar mobil.

Prin ce se deosebesc aparatul dentar fix de cel mobil?

Aparatul dentar fix este un dispozitiv care este fixat pe dinți cu ajutorul unor brackeți și a unui arc dentar. Brackeții sunt elemente metalice sau ceramice care sunt lipite de suprafața dintelui, ținute în poziție cu ajutorul unor adezivi speciali și conectate între ele prin intermediul arcului metalic. Arcul exercită o forță asupra dinților, împingându-i treptat în poziția dorită. Comparativ, aparatul dentar mobil este alcătuit dintr-o placă dentară care se adaptează la forma gurii și care are atașate anumite componente de fixare, cum ar fi arcuri sau șuruburi de ajustare.

În consecință, principala diferență dintre un aparat dentar fix și unul mobil sau Invisalign este că aparatul dentar fix este fixat pe dinți, în timp ce aparatul dentar mobil poate fi îndepărtat și pus la loc. În general, aparatul dentar fix este mai eficient decât aparatul dentar mobil în tratamentul problemelor dentare mai complexe, dar poate fi mai incomod pentru purtător datorită faptului că este fixat pe dinți.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *