Andreea Coman (SAVESCU & ASOCIATII) – Cum sa supravietuiesti cu eleganta printre dusmani - Woman2woman.ro


Andreea Coman (SAVESCU & ASOCIATII) – Cum sa supravietuiesti cu eleganta printre dusmani

By on May 29, 2019
Share Button

Andreea Coman este in prezent Managing Associate SAVESCU & ASOCIATII (poti gasi mai multe detalii despre ea aici), avocat in Baroul Bucuresti, dar si redactor sef al Revistei Romane de Protectia Datelor a fost un alt vorbitor al conferintei “Femei de cariera”, din 23 mai 2019.

Cum sa fim mai constienti, mai atenti la cei care detin controlul sau “Cum sa supravietuim cu eleganta printre dusmani” a fost subiectul dezbatut de Andreea la evenimentul la care au participat aproape 100 de femei de cariera.

De-a lungul vietii, intalnim deseori persoane ostile sau rauvoitoare, care ne-au pregatit iesirea de pe piata, picajul sau demisia, iar daca am cunoaste din timp aceste aspecte am reusi sa ne protejam mai bine. Am putea sa fim mai constienti, mai atenti la bataliile din jurul nostru si la cei care doresc sa preia controlul.

Pentru ca fiecare dintre noi se confrunta mai devreme sau mai tarziu cu “dusmani” la locul de munca, Andreea Coman a explicat in detaliu si a oferit sfaturi pretioase despre “cum sa supravietuiesti cu eleganta printre dusmani“.

Andreea Coman

Eleganta inseamna a avea maniere, a fi civilizat, sa nu deranjam pe nimeni, mai ales cand vorbim despre relatiile de la serviciu. De aceea, explica Andreea, este foarte important sa fim atenti, sa acordam importanta comportamentului unitar.

Inconstanta creeaza haos

De cele mai multe ori, parerea noastra nu este importanta pentru cei din jur, de aceea se recomanda sa fim cumpatati in a ne exprima oricum si in orice conditii.

Cine sunt dusmanii?

Dusmanii nu sunt cei cu care avem interese comune, asa cum tindem sa credem ca se intampla de obicei.

Cum se explica acest lucru, aflam exact de la Andreea Coman:

Oamenii se enerveaza usor din cauza problemelor si frustrarilor personale, nu neaparat din cauza interlocutorului. De aceea, este important ca aceste complexe, neajunsuri personale sa nu fie exteriorizate, mai ales la locul de munca, pentru ca iti poti atrage, fara sa vrei, dusmani.

Cum supravietuim cu eleganta printre dusmani

  • Sa evitam persoanele cu care avem interese comune
  • Empatizeaza. A supravietui cu eleganta printre dusmani presupune a avea o atitudine cooperanta fata de ei, fata de problemele lor.
  • Minimizeaza contactul. Fii mereu in garda, nu-i provoca, minimizand, pe cat posibil contactul cu astfel de persoane.
  • Share-uieste-ti dusmanii. A face parte dintr-un grup, sa fii intr-un mediu in care esti mai protejat, sa “imparti dusmanii” sau sa-ti concentrezi bunatatea pe un grup este cea mai eleganta modalitate de a supravietui printre dusmani.

 Sunt 4 variante de actiune pe care trebuie sa le adoptam in astfel de situatii:

  1. Sa incerci sa incalci reguli
  2. Sa-i impaci pe toti
  3. Sa te razvratesti
  4. Sa faci parte dintr-un grup

In acest fel vei fi mai protejat, vei putea sa iti faci treaba si vei fi ferit de ostilitatile care vin din exterior, explica Andreea.

Chiar Andreea face parte dintr-un grup, care a ales-o si se simte protejata. Secretul este ca nu pune accent pe rautatile celor din jur si isi canalizeaza atentia catre scopul ei.

Lasa-te inspirata si tu si tine cont de sfaturile specialistilor, pentru a reusi sa faci fata provocarilor din cariera.

Vezi si prezentarea video

Sponsorii care au sustinul acest eveniment: SEOmark.ro, sponsor princial, dar si AnswearAll To Know sau Cupio, care s-au alaturat ca sponsori secundari ai conferintei.

Evenimentul a fost moderat de Dorina Florea, pe care probabil o stii deja de la pupitrul Telejurnalului de la ora 14 si de la 20, programe de stiri difuzate la TVR1.

Eveniment mediatizat si de: Acasa.ro, Afaceri si leadership feminin, Business24, Comunicatedepresa.ro, Fashion8, LivePR, Jurnalul de Afaceri, Portal Management, PR2Advertising.ro, Profitinfo, PRwave, Ziare.com.

Mai multe detalii despre conferinta din 23 mai poti gasi in pagina evenimentului.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *