Amenajarea locuintei pentru a creea impresia de spatiu - Woman2woman.ro


Amenajarea locuintei pentru a creea impresia de spatiu

By on August 27, 2014

mancare de post

Share Button

casaSpatiile in care locuim nu sunt intotdeauna atat de generoase pe cat ne-am dori. Tot ce putem sa facem este sa ne organizam spatiul de care dispunem, astfel incat sa para mult mai mare. Iata cateva sfaturi.

Autor: Claudia Ilies

Plafoanele locuintei sunt mici, motiv pentru care camerele par intunecate si sufocante. Acest aspect poate fi imbunatatit la urmatoarea zugraveala cand poti lasa in partea de sus a camerei o bucata a peretilor care sa aiba acceasi nuanta ca si tavanul. Cand vei vopsi sau vei pune tapet pe pereti, opreste-te cu 15 cm inainte de tavan. Daca vei vopsi aceasta bucata in aceeasi nuanta, va parea ca este o prelungire a tavanului.

Camera va parea mai mare si mai aerisita: efect optic garantat!

Podeaua

Spatiul poate parea mai mare daca in camera folosesti bucati mari de gresie sau parchet. Daca vei opta pentru placi mari, camera va capata profunzime, impingand vizual limitele peretilor.

Decalati unghiurile peretilor

Pentru a mari vizual o camera de dimensiuni mici, poti picta peretii in culori diferite, fara a te opri cu culoarea respectiva exact la coltul peretelui, ci un pic dupa (vei realiza o banda de 15-20 cm).

Indrazneste sa folosesti culori calde pentru dormitoare, stabilind contrast intre pereti. Perspectiva camerei va fi astfel distorsionata, iar unghiurile deplasate vor oferi profunzime camerei.

Paturi suspendate pentru copii

Camera copiilor a devenit neincapatoare? Jucariile si cartile devin tot mai multe si chiar nu mai stii cum sa le aranjezi. In curand va avea nevoie si de un birou la care sa isi faca temele. Solutia este sa optezi pentru un pat suspendat: in partea de sub pat vei amenaja biroul si vei pune cateva rafturi. Daca ai pod, ii poti amenaja acolo un spatiu de relaxare, retras care ii va oferi intimitatea necesara varstei.

Gradina

Daca vrei sa creezi impresia de spatiu, trebuie sa maschezi peretii sau gardurile care o delimiteaza. Pentru asta, plantele cataratoare precum iedera sau vita de vie sunt solutia ideala.

Poti creea spatiu si in sus, prin plantarea unor garduri vii mai inalte decat ale vecinilor, dandu-ti astfel impresia ca gradina ta este mai mare.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *