Aloe vera: o planta cu mii de virtuti – Woman2woman.ro

Aloe vera: o planta cu mii de virtuti

By on April 18, 2013
Share Button

aloe veraAloe vera este o planta decorativa de interior, care se intretine extrem de usor si este foarte putin exigenta pe durata intregului an. Frunzele sale sunt utilizate in scop medicinal, dar sunt folosite si in compozitia diferitelor produse cosmetice. Planta este foarte rezistenta, nu sufera din cauza caldurii, se simte foarte bine in exterior in timpul verii, dar si in interiorul casei tale, daca este iarna.

Autor: Claudia Ilies

Planta face parte din familia liliaceelor, atinge inaltimi cuprinse intre 0,5 si 1 metru, are nevoie de un sol nisipos si infloreste in luna martie.

Intretinere

Primavara si vara, planta trebuie udata o data pe saptamana, in mod special atunci cand solul este uscat. Daca apa de la robinet contine calcar, puteti sa strangeti apa de ploaie pentru a o uda. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei  pentru ca planta sa nu sufere din cauza diferentei de  temperatura.

Toamna si iarna, planta intra intr-o stare de repaos vegetativ si trebuie udata mai rar, doar atunci cand solul este uscat cativa centimetri. Apa utilizata va fi tot la temperatura camerei.

O data, la doi sau trei ani, planta trebuie replantata intr-un ghiveci mai mare. Operatiunea trebuie efectuata primavara, dupa perioada de inflorire. Ghiveciul trebuie sa fie un pic mai mare decat cel in care a crescut pana acum si trebuie sa te asiguri ca este perforat pe fund. Aloe vera nu necesita tratarea cu ingrasaminte.

Aloe vera, o planta medicinala

Gelul continut de frunzele plantei aloe vera are proprietati terapeutice incontestabile, asa ca trebuie sa inveti sa il colectezi pentru a te putea bucura de acesta. Pentru a-l colecta este suficient sa tai o frunza la baza acesteia. Frunza se taie apoi in bucatele mai mici iar gelul obtinut poate fi utilizat in functie de necesitati. Se recomanda utilizarea frunzelor de la baza plantei si nu cele noi rasarite.

Fiind recunoscuta drept “planta nemuririi”, aloe vera este considerata de catre oamenii de stiinta un adevarat panaceu datorita proprietatilor sale: antioxidant, antibiotic, regulator celular, antiinflamator, cicatrizant. Contine peste 75 de elemente nutritive precum vitamine, minerale, enzime si aminoacizi. Aloe vera poate fi utilizata pentru ingrijirea pielii, dar si in curele de slabire. Deoarece poate actiona ca un purgativ, are actiune benefica asupra celulelor hepatice sau poate remedia problema caderii parului, regenerand foliculii de par.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *