Alimente pe care sa le eviti in sarcina - Woman2woman.ro


Alimente pe care sa le eviti in sarcina

By on July 16, 2013
Share Button

Unele alimente pe care ai putea sa le consumi in timpul sarcinii pot face rau fatului. Tocmai de aceea, daca anumite preferinte culinare afecteaza sanatatea si buna dezvolatare a fatului, trebuie sa renunti la ele in timpul sarcinii. Printre alimentele pe care trebuie sa le eviti se numara: produsele pe baza de soia, pestele, alcoolul, dulciurile, alimentele care contin cofeina sau ficateii.

soiaSoia si produse pe baza de soia

Fitroestrogenii pe care produsele pe baza de soia ii contin pot dauna sanatatii fatului. Prin urmare, se recomanda ca toate produsele care contin soia sa fie evitate. Fie ca este vorba de tofu, deserturi ori suplimente alimentare, evita-le in timpul sarcinii, daca vrei sa ai un bebe sanatos.

peste

Pestele

Pestele si fructele de mare pot fi purtatorii unei bacterii care provoaca listerioza, boala care poate duce la avort spontan, nastere prematura sau chiar la moartea fatului. Aceasta bacterie este distrusa, insa, prin fierbere.

Bauturi care contin cofeina sau indulcitori

Cofeina poate traversa placenta iar consumul de indulcitori poate creste riscul de avort spontan sau nasteri premature.

alcoolAlcool

La fel ca si cofeina, alcoolul este toxic pentru fat si poate ajunge la el traversand placenta. Din cauza riscurilor pe care le are alcoolul, acesta trebuie evitat pe duratasarcinii.

Citeste materialul integral pe Lumealuijunior.ro

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *