Alimentatia cainilor si a pisicilor: greseli pe care nu trebuie sa le facem - Woman2woman.ro


Alimentatia cainilor si a pisicilor: greseli pe care nu trebuie sa le facem

By on November 8, 2014
Share Button

Pentru ca vrem sa le facem pe plac micilor nostri prieteni, facem adesea greseli care pot avea consecinte grave asupra starii lor de sanatate. Iar astfel de greseli se refera in special la alimentatie. Iata ce nu trebuie sa faci, daca nu vrei sa pui in pericol sanatatea si bunastarea animalului tau si care este alimentatia corecta a cainilor si a pisicilor.

Autor: Claudia Ilies

Alimentatia cainilor si pisicilor

Sa il hranesti ca pe tine

Cainii si pisicile sunt carnivore, deci nu ii poti hrani cu aceeasi mancare care o pregatesti pentru familia ta. Daca vei proceda astfel sau ii vei da mereu resturi de la masa ta, poti conduce fie la excese, fie la anumite carente, avand ca principal risc aparitia obezitatii.Alimentatia cainilor si pisicilor

Mese variate

Sa il hranim cu aceleasi produse nu este neaparat similar cu monotonia. Daca alimentele sunt complete si echilibrate, animalele vor fi satisfacute. In cazul schimbarilor de dieta, flora microbiana intestinala va trebui sa lupte pentru a se adapta. Este necesara o tranzitie de doua saptamani.

Hranirea exclusiva cu carne

Da, animalul tau este carnivor, dar are nevoie si de legume, cereale, ulei, minerale si vitamine pentru o alimentatie completa. Doar carnea nu poate raspunde nevoilor nutritive ale animalului.

Lapte de vaca

Laptele de vaca este nociv pentru animalele de companie, indiferent de varsta acestora. Daca hranim puii cu lapte de vaca, procesul de crestere va fi intarziat. Lactoza din continut poate provoca tulburari digestive la animalele adulte.

Hrana nepotrivita

Mancarea destinata pisicilor nu este buna si pentru catei si nici invers. Mancarea pentru caini a evoluat in timp in compania oamenilor, dar cea a pisicilor nu s-a schimbat. Daca nu tii cont de aceste diferente, animalul tau va avea de suferit.

Nu ii face mereu pe plac

Pisica are chef sa manance numai ficat sau ton si refuza orice alta mancare? Ai grija la continutul de vitamina A care poate conduce la blocarea articulatiilor, daca se regaseste in exces in organism.

Pentru a-i face pe plac, risti sa compromiti regimul alimentar echilibrat si asta poate conduce la obezitatea animalului tau. Daca oferi un biscuit unui catelus este echivalentul unui hamburgher pentru tine, iar 30 de grame de branza pentru o pisica inseamna 5 batoane de ciocolata!

Daca vrei sa iti faci animalul fericit, ii poti oferi in schimb o imbratisare sau iti poti face timp sa te joci cu el.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *