9 idei istete si ieftine pentru amenajarea gradinii - Woman2woman.ro


9 idei istete si ieftine pentru amenajarea gradinii

By on October 27, 2016

mancare de post

Share Button

Pentru a avea o gradina frumoasa, o oaza de verdeata si liniste, ai nevoie de un pic de inventivitate si timp. Fara a investi foarte multi bani, putem refolosi diverse obiecte vechi. Astfel, un cazan gaurit, paletii, mingile de golf, cauciucurile, peturile, lingurile, galetile si alte obiecte vechi, pot fi transformate in ornamente inedite si unice.

9 idei istete si ieftine pentru amenajarea gradinii

1. Ce putem face cu un un cazan vechi

Un cazan vechi poate fi transformat intr-un ghiveci fabulos, sau, pur si simplu culcat pe pamant si aruncata o mana de seminte de flori in prelungirea lui! Cand acestea vor rasari, imaginea va fi ca si cum cazanul s-a rasturnat si florile s-au scurs din el. O imagine minunata, de altfel!

cazan-flori

2. Din pietre si ciment – ghiveci in forma de cos!
Nu e deloc complicat ca din pietre si ciment sa construim cosuri-ghiveci in care sa plantam flori! Vor fi de mare efect, unice si extrem de frumoase.

3. Pet-urile si sticlele

Pet-urile si sticlele pot reprezenta o adevarata materie prima pentru amenajarea unei minigradini suspendate si nu numai.

aranjamen-floral-gradina-landscapinggallery-net
Nu mai aruncati pet-urile! Ele pot fi transformate in ghivece pentru florile de calibru mic. Din peturi culcate si decupate in partea superioara, putem realiza mai multe astfel de ghivece pe care le putem agata simetric sau asimetric pe suprafata unui perete. Puteti planta in ele chiar plante aromatice, necesare prin bucatarie! Sau flori curgatoare, care, odata ajunse la maturitate, vor imbraca peretele cu o perdea de verdeata si flori!

De asemenea, decupate pe verticala, si prinse unele de altele cate 5, peturile sunt ideale pentru a crea stelute ghiveci pentru capsuni. Acestea chiar se pot suprapune pe o teava centrala, realizand o adevarata gradina de capsuni! Neavand nevoie de mult pamant, capsunile vor rodi armonios.
Peturile se pot decupa in diverse forme. Vopsite apoi in culori vii, proaspete, ele pot deveni elemente decorative inedite pentru gradina ta!

Un pet gaurit poate deveni un minunat aspersor care sa va ude gradina! E de ajuns sa gauriti pet-ul si sa introduceti furtunul alimentat cu apa in el.

4. Un skateboard vechi – poate deveni rapid un leagan nou

Avem nevoie doar de o creanga sau o bara orizontala de care sa putem agata doua sfori in care sa fixam placa de skateboard! Nimic mai simplu!

skaetboard-vechi-leagan-hiconsumption-com

5. Anvelopele – si ele un material util in amenajarea gradinii!

Anvelopele, mai mari sau mai mici, pot fi decupate in forme diverse astfel incat interiorul sa creeze o zona in care sa putem pune pamant si seminte de flori. Desigur, ele se pot vopsi atractiv. In scurt timp vom avea un element decorativ inedit, cum ar fi o lebada plina cu flori!

Anvelopele vopsite in culori pastelate pot fi asezate fie in jurul pomilor sau a rondourilor cu flori. Ba chiar le putem suprapune si umple cu pamant, obtinand astfel o minigradina piramidala pentru flori sau legume!

Semicercurile de anvelope, vopsite frumos, pot delimita extrem de placut si armonios, gradina dumneavoastra, realizand astfel un gardulet de toata frumusetea!

6. Cutiile de conserve – suporturi ideale pentru lumanari!

Bine curatate, vopsite in culori vii, fixate pe un perete (pe orizontala sau pe verticala) si apoi dotate cu cate o lumanare gen candela, cutiile de conserve vor crea un ambient feeric pentru serile petrecute in gradina ta!

7. Ghivece din lemn

Alegeti diametrul dorit, faceti rost de lemnele necesare pentru a umple pe verticala conturul ghiveciului, infigeti-le in pamant, lacuiti-le si iata ghiveciul! Mai ramane doar sa il umpleti cu pamant si sa plantati florile.

ghiveci-lemn-aliexpress-com
O alta metoda este aceea de a sculpta ghiveciul intr-o buturuga. Il puteti folosi ca atare, sau il puteti lacui.

8. Alei pavate cu pietre de rau si bucati de lemn

Piatra de rau este un material usor de procurat, la fel si lemnul. Mai e nevoie doar de inspiratie si rabdare pentru a realiza alei bine conturate de pietris, decorate cu inseratii de bucati de lemn. Nimic mai simplu si foarte placut vizual!

9. Ghivece din orice!

Cizmele de cauciuc, frumos vopsite, sau chiar si pantofii vechi pot deveni ghivece superbe pentru gradina ta!flori-in-papuci-visithelsinki-fi
Posetele vechi, nu le mai arunca! Se pot transforma si ele in ghivece incredibile, unice!
Chiar si bluejeansii pe care nu ii mai imbraci, cu un pic de imaginatie ii poti folosi pe post de ghivece.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *